18.12.2023
E multumita Maia Sandu de echipa care se ocupa de reforma Justitiei? Sefa statului, la emisiunea In Profunzime: „Multa lume este implicata...”

Presedintele tarii, Maia Sandu, sustine ca multa lume se ocupa de reforma Justitiei, iar Uniunea Europeana si Guvernul SUA sunt cei care ajuta tara noastra in acest domeniu. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime. 

„Toata lumea... se ocupa multa lumea de reforma Justitiei, Guvernul in primul rand, Parlamentul, avem aceasta comunitate de donatori, ne sustine si UE cu aceste comisii de evalaure, ne sustine si Guvernul SUA, Olanda este acum una dintre finantatoarele acestor comisii de evaluare externa. Reforma Justitiei este un efort mare, comun, avem discutii si la Consiliul Suprem de Securitate, nu putem sa spunem ca e cineva care se ocupa de reforma Justitiei”, a spus Sandu. 

Totodata, presedintele a mentionat ca Guvernul este autorul principal al acestei reforme, dar si la Parlament sunt multe legi care s-au schimbat si se vor schimba. 

Intrebata la ce se asteapta de la Adunarea Procurorilor care urmeaza sa aiba loc peste cateva zile, sefa statului a spus ca asteapta sa isi delege oamenii in CSP. 

„Asta este asteptarea tuturor, sa avem un nou CSP, este si o conditie a UE. Sa avem un CSP functional”, a adaugat Sandu. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie