25.11.2020
Dupa ce va prelua mandatul, Maia Sandu spune ca va organiza vizita presedintelui roman, Klaus Iohannis la Chisinau - VIDEO

Presedintele ales al Republicii Moldova Maia Sandu, a declarat ca in primele saptamani de la inaugurare va fi organizata vizita la Chisinau a presedintelui Romaniei Klaus Iohannis, dar si a presedintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Klaus Iohannis a fost primul sef de stat care a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria in alegeri. Vizita lui Iohannis la Chisinau a fost, de altfel, anuntata de Administratia Prezidentiala de la Bucuresti, imediat dupa prezentarea rezultatelor oficiale ale scrutinului prezidential din Moldova.

In cadrul briefing-ului de astazi, presedintele ales, a mentionat despre primele prioritati pe care le va implementa. Printre acestea, se enumera construirea unei politici externe "pozitive" care presupune scoaterea tarii din izolarea internationala, obtinerea de ajutoare pentru depasirea crizei sanitare si economice, dar si combaterea coruptiei: ”Am inceput sa refacem relatiile cu Romania si Ucraina. Vreau sa transformam Moldova intr-un stat european, sa avem relatii bune, pragmatice bazate pe respect reciproc atat in vest cat si in est. In primele saptamani dupa inaugurare vom organiza vizita presedintelui Klaus Iohannis la Chisinau si o intrevedere cu presedintele Zelenski. In perioada urmatoare ma voi concentra pe obtinerea ajutorului pentru depasirea crizei sanitare si economice. In cadrul proiectelor de cooperare cu UE si Romania voi pune in discutie asigurarea Rep Moldova cu vaccin antiCovid intr-un termen cat mai strans”, a declarat ea.

Articole din aceeasi categorie