19.01.2021
Dupa ce mai multi democrati din Soroca au parasit formatiunea, PD cere conducerii tarii sa traga la raspundere functionarii publicii care au facut presiuni asupra acestora - DOC

Echipa PDM Soroca cere presedintelui tarii si prim-ministrului sa traga la raspundere functionarii publicii care au facut presiuni asupra membrilor organizatiei ca sa paraseasca formatiunea. Acestia au declarat ca timp de cateva saptamani membrii organizatiei au fost santajati si intimidati de catre reprezentantul guvernului in teritoriu, Vladimir Ceban, si directorul general AIPA, Vadim Curmei. Cei vizati nu au venit cu o reactie. 

Membrii Organizatiei Teritoriale PDM Soroca au semnat o adresare catre presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, si prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, in care reclama abuzuri si presiuni pe care functionarii publici le-au facut asupra echipei partidului din Soroca.

Potrivit lor, timp de cateva saptamani membrii organizatiei au fost santajati si intimidati de catre reprezentantul guvernului in teritoriu, Vladimir Ceban, si directorul general AIPA, Vadim Curmei. Prin depasirea atributiilor de serviciu, acesti functionari publici au incercat sa-i determine sa actioneze impotriva propriilor convingeri, pentru a obtine urmatoarele scopuri:

- destabilizarea echipei PDM Soroca,

- influentarea situatiei politice locale,

- defaimarea conducerii PDM,

- constrangerea persoanelor semnatare a declaratiei din 15 ianuarie 2021 de a lucra in campania electorala in cazul alegerilor parlamentare anticipate pentru PSRM.

Prin aceste actiuni ilegale, functionarii publici au incalcat mai multe acte legislative si normative, spun cei de la PDM.

La sfarsitul saptamanii trecute opt primarii si un consilier a Organizatiei Teritoriala a Partidului Democrat din Soroca au anuntat ca parasesc formatiunea.

Echipa Organizatiei afirma ca Declaratia semnata de membrii care au parasit formatiunea, pe 15 ianuarie 2021, trebuie considerata nula din cauza presiunilor exercitate asupra semnatarilor acesteia.

Articole din aceeasi categorie