18.12.2023
Dupa ce l-a muscat pe presedintele Austriei, Codrut a fost certat, pedepsit sau felicitat? Maia Sandu: „Cred ca e si vina mea...”

Dupa ce l-a muscat pe presedintele Austriei, in luna noiembrie, Codrut, cainele Presedintiei, „a avut o discutie” cu Maia Sandu. Cel putin asa spune presedintele tarii, care a mai mentionat ca patrupedul a fost suparat cateva zile dupa incident, dar acum totul e bine. 

„Am avut o discutie cu Codrut, cred ca e si vina mea, pentru ca a fost prea multa lume acolo si el nu a fost pregatit pentru un asemenea eveniment. Imi pare rau ca s-a intamplat acest lucru, dar a primit su un cadou de la presedintele Austriei si presedintelui Austriei nu s-a suparat. Codrut a fost suparat pe mine cateva zile, dar acum totul e bine”, a spus Maia Sandu. 

Cainele presedintelui Maia Sandu a avut un salut mai putin prietenos cu presedintele Austriei la ultima intalnire a sefilor de stat, in noiembrie 2023. Codrut l-a muscat de mana pe Alexander Van der Bellen, care a fost fotografiat mai tarziu cu mana bandajata. Momentul a fost surprins de TVR Moldova.

Intamplarea a avut loc in contextul vizitei presedintelui Austriei, Alexander Van der Bellen si presedintele Sloveniei, Natasa Pirc Musar in curtea Presedintiei Republicii Moldova, cand Maia Sandu s-a apropiat sa-l salute pe Codrut. Alexander Van der Bellen a vrut sa-l maingaie si el patruped, dar cainele se pare ca s-a speriat si l-a muscat pe liderul de la Viena.

Codrut face parte din echipa Presedentiei de la inceputul acestui an. Maia Sandu a postat o poza cu patrupedul pe retelele de socializare, unde a mentionat ca l-au gasit pe caine in strada, dupa ce a fost lovit de o masina. Din pacate, una dintre labute nu a putut fi salvata si de atunci Codrut se plimba prin curtea institutiei in trei picioare.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie