14.04.2021
Dupa ce a cerut suspendarea partidului Sor, Octavian Ticu spune ca s-a pomenit cu 150 de cereri de chemare in judecata: "Au inceput intimidarile" - VIDEO/FOTO

Deputatul PUN, Octavian Ticu, spune ca s-a pomenit cu 150 de cereri de chemare in judecata, din partea simpatizantilor partidului "Sor", pentru ca a cerut ca formatiunea sa fie declarata neconstitutionala. In acest sens, deputatul anunta ca a depus o cerere catre Ministerul Justitiei privind limitarea activitatii Partidului "Sor" pentru o perioada de sase luni.

Octavian TICU, DEPUTAT PUN: "De cateva zile am o buna dispozitie din cauza simpatizantilor din partidul "Sor". Hotii si banditii din acest Parlament se tem de mine pentru ca sunt curat si n-au cu ce sa ma ingroape. Si pentru ca nu am frica pentru ca sunt un luptator.

Intotdeauna s-au incercat modalitati de intimidare, dupa ce am depus o sesizare la CC privind scoaterea in afara legii a Partidului „SOR”. Imediat dupa asta au inceput intimidarile din partea acestor criminali. Ieri si astazi am gasit in cutia postala a Parlamentului 150 de cereri de chemare in judecata din partea acestor indivizi. 150 de oameni au fost folositi in jocurile acestui partid. Au muncit serios. Motivul fiind declaratiile pe care le-am facut in Parlament si ei vor sa prezint scuze publice."

Deputatul a adauga ca va face si un demers catre presedinta Maia Sandu daca CC va considera ca nu trebuie scos in afara legii acest partid.

Octavian TICU, DEPUTAT PUN: "Depun astazi o cerere catre Ministerul Justitiei privind limitarea activitatii Partidului Sor pentru o perioada de sase luni, asa cum prevede legea. Ma adresez ministerului si personal ministrului de Justitie, Fadei Nagacevschi, daca e bine intentionat. Activitatea partidului politic poate fi limitata, daca prin actiunile lui se aduc prejudicii grave pluralismului politic. Solicit ministrului Fadei Nagacevschi sa formuleze o cerere catre conducerea Partidului Sor prin care sa fie solicitata incetarea coruperii alegatorilor prin intermediul magazinelor Sor."

In replica, deputata partidului Sor, Marina Tauber, a calificat declaratiile lui Ticu ca fiind "aiureli".

Marina TAUBER, DEPUTAT "SOR": "Ticu a iesit cu o noua aiureala in fata presei. E clar ca are o obsesie, iar obsesia lui are un nume: Partidul „SOR” si Platforma“Pentru Moldova”. ZERO deputatul Ticu latra degeaba, ca un catelus, care se vrea bagat in seama, in speranta ca-i va arunca cineva un os. Si crede ca daca va hamai la noi va avea parte de mai multi aplaudaci.

De data aceasta s-a luat de magazinele noastre sociale. Cum sa-i explici unei nulitati ca el cat de important este acest proiect pentru o multime de oameni, pe care politicienii de teapa lui i-au adus in pragul saraciei? Dar nici n-are rost, pentru ca ne pierdem timpul degeaba. Problema lui e ca devine ridicol si nici macar el nu crede in prostiile pe care le scoate pe gura. Cainii latra, caravana trece… E un caz clinic si nu merita atata atentie."

Deputatul, PUN, Octavian Ticu, a cerut de la tribuna Parlamentului, scoaterea Partidului "Sor" in afara legii, dupa ce deputatii Petru Jardan si Denis Ulanov au fost lipsiti de imunitate si retinuti. In cadrul unui discurs, Ticu a calificat Partidul "Sor" drept grup infractional organizat, principalul autor al furtului miliardului.

Articole din aceeasi categorie