12.11.2020
Dupa alegeri, vor fi proteste masive in capitala. Renato Usatii, dupa ce a depus sesizarea la CEC: "Dodon pregateste un fel de maidan si cere mobilizare de pana la 40 de mii de oameni" - VIDEO

Liderul "Partidului Nostru", Renato Usatii, a depus o sesizare la CEC ca sa-l excluda pe Igor Dodon din alegerile prezidentiale. El spune ca candidatul independent a cheltuit doar pentru ziare mai multi bani decat in toata campania electorala. Totodata, Usatii a mentionat ca Dodon pregateste "un fel de maidan" in tara noastra si le cere comisariatelor din raioanele tarii sa se mobilizeze in numar mare pentru un eventual protest care ar avea loc luni, dupa alegeri.

Renato Usatii s-a prezentat la Comisia Electorala Centrala, insotit de cativa membri ai partidului sau cu un set de acte, dar si ziare de-a lui Igor Dodon: "Sunt temei clare ca a fost violata legislatia RM incepand cu anul 2014 am fost atacati de unele ilegalitati. Dodon este simbolul minciunii. 

Ei pregatesc o provocare, un fel de maidan moldovenesc. La indicatia lui Dodon pe 8 noiembrie unele organizatii de tineret au depus cereri de proteste de la 8 pana la 20 noiembrie. El se pregateste de proteste.

Toata informatia care tine de ilegalitatile lui urmeaza sa le prezentam la CEC care va lua o decizie. Este o procedura stabilita prin lege daca ei vor vota si vor tine cont de materialele noastre ca sa le transmita la Curtea de Apel".

Ce tine de tiparirea ziarului lui Igor Dodon, Usatii a spus ca Dodon a mintit CEC-ul si in campania electorala: "Scandalul de ieri ne-a grabit sa venim cu aceasta sesizare la CEC.

Ziarul din turul I este scris intr-un tiraj de 65 mii de exemplare de catre Edit tipar grup. Ziarul lui Sor, tot tiparit in Edit, iar formatul nu corespunde. Este o diferenta de marime. Universul da 62 cm pe 42 cm, dar Edit grup - 57 cm pe 41 cm. Ziarul meu si a lui Dodon sunt identice si ei spun ca a fost legal. Igor Dodon doar pentru ziare a cheltuit mai mult decat a declarat pentru toata campania electorala".

De asemenea, primarul de Balti sustine ca au avut loc mai multe sedinte in comisariatele din raioanele tarii si li s-a indicat sa mobilizeze pana la 40 de mii de oameni ca sa se pregateasc de proteste si sa-i aduca duminica noaptea spre luni: "Va fi un semnal". 

Articole din aceeasi categorie