03.07.2020
Dumitru Diacov si Sergiu Litvinenco comenteaza disparitia lui Stefan Gatcan, in cadrul emisiunii InPROfunzime

Deputatul PD, Dumitru Diacov, sustine ca situatia creata in ultimele zile, ce priveste cazul lui Stefan Gatcan, este o mizerie creata de colegii sai din Parlament. Sergiu Litvinenco califica acest caz ca fiind unul grav si spune ca Gatcan a fost rapit. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.  

Dumitru Diacov mentioneaza ca asupra lui Stefan Gatcan au fost folosite mai multe metode, ortodoxe si neortodoxe, si sustine ca ii pare rau pentru Andrian Candu si colegii acestuia.

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: "Se intampla o mizerie creata de anumiti colegi din parlament. Dam de gol tara, dam de gol parlamentul, lumea care priveste tot spectacolul acesta pur si simplu isi face cruce si intelege ca nimeni nu se gandeste la problemele cu care se confrunta tara. Iata un deputat, absolut nevinovat, medic de profesie, absolut pasnic, promovat de un partid, promovat de colegi, niciodata nu a fost agitat, niciodata nu a fost rugat sa faca declaratii, intr-un moment dat este revoltat…

Eu nu stiu ce metode in cazul lui Gatcan au fost folosite de catre Pro Moldova ca el sa treaca la ei, ortodoxe sau neortodoxe, dar faptul ca domnul Gatcan s-a razgandit si a hotarat sa revina in fractiune si a plecat pe cateva zile nu ma mira de loc. Este clar ca omul acesta a trecut printr-un stres nemaipomenit si are nevoie de o recreatie. O sa vina peste cateva zile si o sa-l vedem sanatos, o sa ne clarifice si o sa ne ajute sa clarificam aceasta situatie.

Imi pare rau de domnul Candu si colegii lui pentru ceea ce se intampla, pentru ca prin aceste actiuni nu discreditam numai Parlamentul, dar tot ce inseamna politica in RM.

Eu nu cred ca un deputat poate sa treaca de la un partid la altul pentru ca nu are ce sa faca."

Totodata, deputatul Sergiu Litvinenco afirma ca situatia este una foarte grava, iar Igor Dodon este una din persoanele principale implicate in acest caz. 

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: "Este un caz foarte grav, pentru ca cel mai probabil vorbim despre cazul in care un deputat in Parlamentul RM a fost rapit, si nu rapit pur si simplu, dar a fost rapit de institutiile statului, tinut ostatic, Igor Dodon procedeaza in cazul acesta strict banditeste. El utilizeaza niste metode Banditesti ca si Vladimir Plahotniuc. Nu conteaza ca domnul Gatcan este unul dintre ei si a intrat in cardasie cu o gasca de hoti, problema este ca  daca ei fac acest lucru in cazul  unui deputat va dati seama ce poate face in cazul unui om simplu.

Acest lucru ne confirma ce ne spun noua oamenii zilnic ca acest parlament nu  este pentru oameni, iar in acest parlament, deputatii se vand ca o marfa.  Toata situatia cu Gatcan este una ridicola. Este un lucru iesit din comun si de prost gust."

Articole din aceeasi categorie