29.05.2021
Dumitru Diacov, dupa decizia Judecatoriei Chisinau de a respinge cererea de confiscare a 600 de mii de lei: "Cei de la ANI nu au descoperit nimic"

Decizia Judecatoriei Chisinau de a respinge  cererea de confiscare a 600 de mii de lei din averea lui Dumitru Diacov, bani nejustificati, potrivit ANI, este legala, sustine democratul. Presedintele de onoare al PD spune ca si-a declarat si si-a justificat bunurile si veniturile conform legii, in timp ce ANI considera decizia neintemeia si anunta ca o va contesta la Curtea de Apel.

Dumitru DIACOV, DEPUTATUL PARTIDULUI DEMOCRAT: “Ei tot asteptau momentul. Si atunci cand eu am renuntat sa ies din coalitia de guvernare, peste doua saptamani ei au dat curs la dosar. Eu ma gandesc ca chestia aceasta ei nu au facut-o degeaba. Asa un fel de rasplata pentru pozitia mea.”

Diacov sustine ca nu a fost ieri la sedinta de judecata si ca si-a declarat justificat si corect toate bunurile si veniturile.

Dumitru DIACOV, DEPUTATUL PARTIDULUI DEMOCRAT: "Cei de la ANI nu au descoperit nimic. Ei comparara fel de fel de sume declarate de catre mine. Daca eu as fi avut unele probleme eu nu declaram acesti bani. Asa cum fac foarte multi.”

Intre timp cei de la ANI spun ca decizia Judecatoriei Chisinau cu sediul Centru este neintemeiata si ca vor inainta o contestatie la Curtea de Apel.

Maria CHITOROAGA, PURTATORUL DE CUVANT AL AUTORITATII NATIONALE DE INTEGRITATE: “Acest deputat a fost in cadrul unui control al averii, pe parcusrul procedurii de control, inspectorul de integritate a stabilit o diferenta substantiala de peste 600 de mii de lei. In actul de constatare care a fost emis pe numele acestuia s-a solicitat inclusiv confiscarea acestei sume de bani, deoarece dumnealui nu a putut justifica averea pe care a depistat-o inspectorul de integritate.”

ANI a emis actul de constatare in cadrul unui control al averii si intereselor personale in perioada 2014-2019. Daca actul emis de ANI va ramane definitiv, deputatul risca sa nu mai detina o functie publica sau de demnitate publica, pentru o perioada de 3 ani.

Articole din aceeasi categorie