28.12.2020
Dumitru Diacov, despre pozitia PD privind alegerile parlamentare anticipate: “O optiune serioasa ar fi ca Maia Sandu sa inainteze candidatura unui prim-ministru"

Deputatul PD Dumitru Diacov a declarat in aceasta seara la emisiunea InPROfunzime ca una din optiunile de solutionare a problemelor la etapa actuala in stat este ca Maia Sandu sa inainteze candidatura unui prim-ministru. Deputatul a mentionat ca acest guvern tehnic, care va asigura rezolvarea problemelor si organizarea alegerilor anticipate, va fi un plus pentru Maia Sandu.

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: "Este prerogativa doamnei presedinte sa vina cu o propunere. Mie mi s-a parut ca doamna Sandu constientizeaza si este foarte ingrijorata si doreste sa vina cu o solutie nu simpla, dar pana la urma o sa vedem. Eu cred ca discutiile de astazi au fost un motiv de a trece in revista toate aceste discutii."

Deputatul a declarat ca Maia Sandu are de ales intre o solutie proasta si o solutie care poate dumneaei sa o influenteze oarecum, dar a refuzat sa dea un rspuns concret.

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD:  "Eu am inteles de la scurtele propozitii pe care le-a spus doamna Sandu ca ea intelege foarte bine situatia, atmosfera si este foarte ingrijorata. Mai departe, daca dumneaei va face o analiza ampla eu cred ca ea va veni cu solutii. Alegeri anticipate pot fi oricand organizate. Daca eram eu consilierul dumneaei, discutam mai mult si veneam si va spuneam."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: "Dumneavostra banuiti ca cea mai buna solutie ar fi sa vina cu candidatura unui prim-ministru?"

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: "Eu cred ca asta ar fi una din optiunile serioase. Chiar daca un guvern tehnic doua trei luni de zile lucreaza, rezolva toate problemele care le are de rezolvat si ramane sa asigure alegerile civilizate, democrate, libere in RM, tot este un plus pentru doamna Sandu."

Articole din aceeasi categorie