14.04.2021
Dumitru Alaiba a sesizat CSP, dupa ce un procuror a refuzat sa porneasca urmarirea penala pe cazul semnaturii false a lui Ilan Sor: "Ar putea fi sanctionat disciplinar"

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a declarat ca un procuror de la Procuratura Generala a refuzat de doua ori sa porneasca urmarirea penala pe cazul semnaturii false a lui Ilan Sor pe un proiect din Parlament. Deputatul sustine ca, in legatura cu pretinsele abateri disciplinare ale procurorului anticoruptie Serghei Bodiu, a sesizat Consiliul Superior al Procurorilor.

Dumitru ALAIBA, DEPUTAT PAS: "Demult am invatat ca dreptatea n-o sa-ti fie data imediat, doar pentru ca o ceri cu indignare si pentru ca stii ca ai dreptate. Uneori trebuie sa insisti pe cazul semnaturii false a lui Sor. Procurorul Serghei Bodiu a refuzat DE DOUA ORI initierea urmaririi penale, chiar daca erau dovezi clare ca semnatura a fost falsificata, inclusiv expertiza procuraturii a demonstrat-o.

Sunt convins, a incercat sa musamalizeze cazul semnaturii lui Sor, la solicitarea mea, ar putea fi sanctionat disciplinar. Cel putin un pas a fost facut.O sa insist pe elucidarea acestui caz, de la sanctionarea celor care incearca musamalizarea pana la, cel mai important, identificarea si sanctionarea celor care au comis o ilegalitate la care nu era nevoie sa recurga.

Din noiembrie procuratura nici macar nu a identificat faptasul. Acest dosar demult putea fi in judecata. Iar cel (sau cea) care a falsificat semnatura lui Sor risca cativa ani buni de puscarie."

Semnatura deputatului fugar Ilan Sor, aparuta pe un proiect de lege propus la sfarsitul lunii noiembrie, este falsa. Procuratura Anticoruptie a constatat acest lucru, dar a refuzat sa porneasca un proces penal, motivand ca semnatura nu a produs efecte juridice. 

Falsul in acte publice este pasibil pedepsei penale conform Art 332 alin (2) lit b) a Codului Penal - falsul in acte publice savarsita de o persoana cu functie de demnitate publica se pedepseste cu pana la sase ani de puscarie.

Articole din aceeasi categorie