09.06.2021
Dosarul "Verde de Briliant". Gheorghe Cavcaliuc poate fi cercetat penal. CSJ a respins recursul depus de acesta impotriva CEC-ului / DOC

Cheorghe Cavcaliuc poate fi cercetat penal, fiind deja inregistrat in cursa electorala. Curtea Suprema de Justitie a respins recursul liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, impotriva Comisiei Electorale Centrale.

Cavcaliuc a contestat decizia Curtii de Apel Chisinau care a respins anularea hotararii CEC-ului prin care Procuraturii Singerei i-a fost permisa urmarirea penala in dosarul „Verde de Briliant”. 

Pe data de 3 iunie, Procuratura Sangerei a cerut ca Gheorghe Cavcaliuc sa fie adus fortat in fata procurorilor pentru a fi pus sub invinuire in dosarul verde de briliant. Oamenii legii au depus un demers la CEC in acest sens, asa cum fostul sef adjunct al IGP este candidat la functia de deputat, iar concurentii electorali nu pot fi trasi la raspundere in perioada electorala. Cavcaliuc spune ca dosarul este unul politic si ca se incearca scoaterea sa din cursa electorala.

Cavcaliuc spune ca se va prezenta la Procuratura doar dupa 11 iulie, cand vor avea loc alegerile parlamentare. Intre timp, ceilalti patru participanti cercetati in acest caz au fost pusi deja sub invinuire. Iar dosarul va fi trimis in instanta dupa ce si Gheorghe Cavcaliuc va fi pus sub acuzare. La inceputul lunii aprilie, membrii partidului PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepresedintele raionului Sangerei, Tudor Tutunaru. Dupa incident, Cavcaliuc, fost politist, a declarat ca actiunea a fost asumata, iar colegii sai au actionat astfel pentru ca functionarul s-a vaccinat antiCovid inaintea medicilor.

Articole din aceeasi categorie