14.04.2021
Dosarul "verde de briliant." Gheorghe Cavcaliuc, catre Arina Spataru: "Ca sotie de preot, ati citit cele 10 porunci din Biblie? Cum va atarnati la trei din ele, sa nu furi, sa nu minti si sa nu preacurvesti" - VIDEO

Gheorghe Cavcaliuc o ataca pe Arina Spataru si spune ca la comanda deputatului PPDA a fost pornita urmarirea penale a colegului sau care l-a stropit cu verde de briliant pe vicepresedintele raionului Sangerei, Tudor Tutunaru. Liderul PACE spune ca Tudor Balan a fost retinut ilegal si a cerut imediata eliberare. Contactata de PRO TV, Arina Spataru, a respins toate acuzatiile si l-a indemnat pe Gheorghe Cavcaliuc sa-i scrie o poezie.

Gheorghe CAVCALIUC, LIDERUL PACE: "Noi am declarat razboi functionarilor corupti, care se pun mai presus de medici, batrani si lege. Dosarul a fost facut la comanda, la solicitarea unui deputat pentru intimidarea partidul nostru. Tutunaru s-a pozitionat mai presus de restul oamenilor, dar nu a procedat cum fac restul functionarilor din Europa, si isi dau demisia. Actiunea noastra de protest a stopat vaccinarea publica a cumatrilor si rudelor. Cu ce este mai presus Tutunaru decat raposatul general Gamurari, acest general care a luptat pentru integritatea tarii la Nistru, care luptat pentru ei ca acum sa stea in Parlament si acum l-ati tradat miseleste. O intreb pe Arina Spataru, cu ce este mai mare Tutunaru decat Nicolae Dabija? Aceasta valoare mare a poporului nostru pe care l-am pierdut. Totodata o intreb pe Arina Spataru, stiu ca este sotie de preot, ati citit cele 10 porunci din biblie? Daca le-ati citit cum va atarnati la trei din ele, sa nu furi, sa nu minti si sa nu preacurvesti, sper ca ne veti raspunde.

Vreau sa spun ca vom continua hotarat lupta cu functionarii corupti, vom intreprinde toate masurile legale, iar cei ce incalca legea sa fie trasi la raspundere. Au ajuns ca si copii de 18 ani sa fie vaccinati.

Cer imediat, eliberarea detinutului politic Tudor Balan, clasarea cauzei penale ce a fost pornit la comanda politica a Arinei Spataru. Chem cetatenii RM sa va consolidati in jurul partidului PACE si sa facem ordine in tara."

Contactata de PRO TV, Arina Spataru, a respins toate acuzatiile si l-a indemnat pe Gheorghe Cavcaliuc sa-i scrie o poezie.

Arina SPATARU, DEPUTAT PPDA:"M-a plictisit cu fix aceeasi, astept o poezie din partea lui. Ca si data precedenta ii resping toata acuzatiile, unica sursa prin care am comunicat cu procuratura este acel demers, absolut nimic mai mult. Ceea ce tanarul politician in devenire face, nu este nimic altceva ca piar politic, a vazut ca ajunge de la televiziune prin aceea ca ma ataca pe mine si continua sa faca acest lucru. Vrea sa ramana in topul stirilor. Sa lasam organele competente sa se clarifice pe acesta caz, daca am fost implicata in fabricarea acestui dosar, dupa cum spune el. Mai intai si-i asumat atacul, apoi spune ca sunt declaratii politice, il indemn pe domnul Cavcaliuc sa sa se ocupe de trecutul lui glorios, mai ales ca acum Procuratura Generala a oprit urmarirea penala a mai multor cauze penale legate de el."

Saptamana trecuta, membrii PACE, al carui presedinte este Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe Tudor Tutunaru, vicepresedinte al raionului Sangerei, membru al Platformei DA. Acestia spun ca au recurs la acest gest in semn de protest, din cauza ca acesta s-ar fi vaccinat impotriva Covid-19 cu una dintre dozele destinate medicilor. Oamenii legii spun ca pe acest caz au pornit un proces penal.

Ulterior, mai multi deputati PPDA, printre care si Arina Spataru, au venit cu acuzatii dure la adresa PACE. „Cei care pretind ca umbla cu "pacea", mai exact cu piatra in san si dau cu cutitul in spate si-au permis "justitie a la Cavcaliuc" chiar in poarta casei, in momentul cand Tudor a revenit de la serviciu.

La moment Tudor este in spital si risca sa-si piarda vederea, pentru ca solutia Verde de briliant a fost varsata in fata, pe cap si in ochi.

Culmea este faptul ca pentru a-l umili pe Tudor, cavcaliucii au chemat politia pentru a-i testa alcoolemia, pretinzand ca este baut. O calomnie, care este demna doar de poeti in epoleti, pentru ca rezultatul alco-testului era ZERO, a scris Arina Spataru.

Pe 7 aprilie, Arina Spataru a scris un demers catre MAI, IGP si Procuratura Generala pentru a-i trage la raspundere penala pe faptasii si organizatorii implicati. Astfel, cel care l-a stropit cu verde de briliant pe Tudor Tutunaru a fost retinut si a primi 30 de zile de arest la domiciliu. 

Articole din aceeasi categorie