20.07.2019
Dorin Chirtoaca despre Irina Vlah: "In anul 2008, Irina Vlah fiind deputat PCRM a propus in Parlament privatizarea pentru Plahotniuc a Hotelului "Codru", "Air Moldova" si a "Cafenelei Parlamentului"
Ex-primarul, Dorin Chirtoaca, spune ca bascanul Autonomiei Gagauze, Irina Vlah in anul 2008 a propus in Parlament privatizarea pentru Plahotniuc a Hotelului "Codru", "Air Moldova" si a "Cafenelei Parlamentului". Totodata, Chirtoaca o critica pe Maia Sandu pentru faptul ca aceasta apare alaturi de Irina Vlah, despre care zice ca este complicele lui Vlad Plahotniuc.

Dorin CHIRTOACA, EX-PRIMAR DE CHISINAU: "Irina Vlah, in anul 2008, fiind deputat PCRM, a propus in Parlament, impreuna cu V. Vitiuc si A. Zagorodnii, privatizarea pentru Plahotniuc, a Hotelului "Codru", "Air Moldova", "Cafeneaua Parlamentului".

ASTAZI, toate trei, sunt in proprietatea lui Plahotniuc, evident, deloc intamplator. Prejudiciul adus RM numai din cauza provatizarii hotelului "Codru" cu 50 milioane lei, este de 150 milioane lei, cel putin, impreuna cu celelalte doua, prejudiciul se ridica la miliarde.

Greceanii si Dodon, la cererea lui Voronin, au asigurat tot procesul se privatizare a hotelului "Codru". Vitiuc si Zagorodnii astazi sunt la PDM. In anul 2014, Vlah, sub coordonarea lui Plahotniuc, a plecat din PCRM (la fel cum au plecat anterior si Dodon, Greceanii, Abramciuc etc), si a ajuns Bascan al Gagauziei.

Pe 29 septembrie 2008, patru deputati PCRM, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi, Irina Vlah si Gheorghe Popa inregistreaza un proiect de lege, privind modificarea Legea nr.121-XVI din 04 mai 2007, pentru aprobarea spre privatizare, a: “Air Moldova”, Hotelul “Codru”, Î.S. “Cafeneaua Parlamentului”.




"Maia Sandu, de ce este necesar sa apareti alaturi si sa faceti publicitate complicilor lui Plahotniuc, in hotiile pe care le-a facut, corupandu-i si platindu-le, evident, bani. Intelegeti ca, indirect, fara sa vreti, dar deveniti agent electoral al lui Dodon?

Drapelul Rusiei, discursurile toate in limba rusa, toate acestea sunt deja campanie electorala, pentru Dodon la prezidentiale, ceea ce este inadmisibil. Impresia care se doreste a fi creata este ca pe vremea URSS: 

ca moldovenii in RM, desi sunt majoritari ca numar, sunt minoritari ca importanta.

PL condamna ipocrizia conducerii RM, care anunta sloganul: "Fara geopolitica!", incalcandu-l a doua zi, prin prezenta si discursurile fariseile ale politicienilor din linia intai a Rusiei, invitati de ei la evenimentele din RM.

Kosaciov a declarat ca RM incepe sa-si recapete suveranitatea, fara sa tina cont ca armata de ocupatie a Rusie se gaseste in continuare pe teritoriul RM, suveranitatea RM fiind imposibil de realizat pana cand armata rusa nu va parasi teritoriul RM.

Dodon, Greceanii, Vlah, Vitiuc, Zagorodnii si multi alti folosesc politica pentru a nu raspunde penal. Ei nu trebuie acoperiti, ei trebuie demascati si trasi la raspundere."



Articole din aceeasi categorie