13.10.2020
Dorin Chirtoaca: "Cea mai mare problema in aceste alegeri este FRAUDA". Partidele de dreapta au inceput discutiile pentru a trimite observatori in toate sectiile de votare, pentru a preveni falsificarea voturilor - VIDEO

Dorin Chirtoaca spune ca cea mai mare provocare a alegerilor prezidentiale este fraudarea alegerilor. Liderul PL spune ca urmeaza sa se intalneasca cu liderii partidelor pro-europene pentru a face un mecanism de trimitere a observatori in toate sectiile de votare. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Intrebat daca va merge pana la capat sau va renunta la cursa pentru prezidentiale in favoarea unui alt candidat, Dorin Chirtoaca spune ca va merge pana la capat, intrucat candidatii ar fi trebuit sa fie deacord cu propunerile anterioare de a inainta un candidat comun anti-Dodon.

Dorin CHIRTOACA, CANDIDAT MISCAREA POLITICA UNIREA: "Daca din februarie ne-am fi inteles sa fie un singur candidat pro-european si unul unionist ar fi fost situatia perfecta. Daca dupa izbucnirea pandemiei ne-am fi intalnit si am fi ajuns la un numitor comun ca sa fie un singur candidat anti-Dodon, si mai mult nimeni, ar fi fost si mai bine. Din pacate, nici prima nici a doua obtiune la care am facut apel, si nu o singura data, nu s-a materializat.

A ramas a treia obtiune, cea de a participa cu totii pana la capat si sa promovam agende pozitive si in niciun caz sa ne atacam unii pe altii, astfel incat electoralul care va vota pentru fiecare dintre noi in turul intai sa aiba motivatia de a merge si de a vota si in turul al doilea.

Si atunci o sa il batem pe Dodon matematic. Ar ramane problema cu frauda pentru ca daca nu vom avea observatori in toate sectiile de votare din Moldova si din diaspora, in special din Rusia, el poate desena orice fel de cifre, avand CEC-ul de partea sa."

Liderul Patidului Liberal spune ca cea mai mare provocare a alegerilor din toamna este fraudarea acestora. Totodata, Dorin Chirtoaca spune ca oamenii din birourile elctorale din stanga Nistrului si Federatia Rusa vor ca Dodon sa castige, iar el va impiedica acest lucru.

Dorin CHIRTOACA, LIDERUL PL:  "Toata societatea cunoastre ca am trecut prin procedura de verificare a semnaturilor. Am fost refuzat din prima. Noi am vazut ca este posibil sa se umble la cifre de catre CEC. Daca este posibil la niste semnaturi, poti sa umbli si la voturi. Oamenii din Birourile electorale din Transnistria si Rusia vor ca Dodon sa castige si eu cu mare drag vor face in asa fel incat sa nu castige Dodon cu 50, 70 la suta, dar cu 90 la suta. Daca nu vom avea observatori buni, Dodon ne poate frauda cu 100 de mii de voturi, lejer. Solutia este ...sa nu poata ei fura, cat vor putea noi vota, adica o prezenta masiva la vot, sa le fie frica celor de la CEC sa umble la cifre. Toti care suntem pro-vest sa cooperam ca in anumite sectii sa avem observatori."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: "Exista un proces de coordonare intre partide in vederea desemnarii observatorilor la sectiile de votare? Ma intereseaza in cele 17 sectii din Federatia Rusa."

Dorin CHIRTOACA, LIDERUL PL: "Sper ca ne vom intalni zilele urmatoare cu colegii din partidele pro-europene ca sa putem face un mecanism in acest sens. Sper sa fie ultima data cand am vazut in aceasta campanie sageti intre candidatii europeni. Trebuie sa dam dovada de maturiltate si de obraz."

Purtatorul de cuvant al lui Igor Dodon ne-a spus ca va reveni mai tarziu cu o reactie. 

Articole din aceeasi categorie