18.03.2020
Donald Trump a devenit oficial candidatul republicanilor la alegerile prezidentiale. „Statul Florida tocmai i-a dat delegatii de care avea nevoie”

Donald Trump, 73 de ani, presedintele Statelor Unite ale Americii, a devenit oficial candidatul Partidului Republican la alegerile prezidentiale, noteaza AFP.

Asta dupa ce Donald Trump a depasit marti numarul de voturi necesare pentru a fi declarat castigatorul alegerilor primare republicane, o formalitate in campania sa de realegere. „Felicitari lui Donald Trump, care este candidatul desemnat al republicanilor pentru prezidentiale”, a scris pe Twitter Ronna McDaniel, presedinta Comitetului National Republican (RNC).

„Statul sau Florida tocmai i-a dat delegatii de care avea nevoie”, a continuat ea. ”Partidul nostru este unit, militantii nostri sunt plini de energie si suntem pregatiti pentru inca patru ani”, a scris ea.

In Statele Unite, nominalizarea presedintilor in exercitiu de catre partidul lor trece prin etapa alegerilor primare. Donald Trump, care va candida pentru un al doilea mandat la 3 noiembrie, nu a fost niciodata amenintat, chiar daca trei fosti alesi au intrat in cursa.

Dupa doua abandonuri, nu a ramas decat un rival, fostul guvernator din Massachusetts Bill Weld, care obtinut scoruri marginale. Din cauza absentei concurentei, unele state au renuntat chiar la organizarea primarelor republicane, noteaza Agerpres.

In Florida si Illinois au avut loc marti alegeri, in pofida epidemiei de coronavirus, care a provocat peste 100 de decese in Statele Unite. In paralel au loc alegeri primare democrate, fostul vicepresedinte americanJoe Biden fiind favoritul dupa o serie de victorii asupra rivalului sau socialist Bernie Sanders.

Articole din aceeasi categorie