17.06.2020
Doi europarlamentari au cerut Comisiei Europene suplimentarea ajutoarelor pentru Republica Moldova in lupta impotriva Covid-19 / DOC

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul grupului Renew Europe, Dragos Tudorache, impreuna cu europarlamentara Ramona Strugariu, au expediat o scrisoare adresata conducerii Comisiei Europene prin care a cerut suplimentarea ajutoarelor pentru Republica Moldova in lupta impotriva Covid-19.

Europarlamentarul spune ca Republica Moldova se indreapta spre o situatie critica in actuala criza provocata de pandemia de Covid-19, pentru ca noile cazurile nu descresc ca in restul tarilor din Europa, ci sunt in crestere continua.

"Este nevoie de actiuni de sustinere si solidaritate care sa se traduca in echipamente medicale si asistenta tehnica, iar daca situatia o cere, chiar si personal medical.

Am repetat in mai multe randuri ca Uniunea Europeana trebuie sa isi asume un rol pregnant si permanent pentru toti cetatenii europeni. Dincolo de nevoia de ajutor pe care o identificam in mod repetat in multe cazuri ale cetatenilor europeni din tari care nu sunt membre ale Uniunii, rolul nostru trebuie sa fie unul responsabil, care pune accent prioritar pe interesele si nevoile cetatenilor europeni. As fi foarte bucuros daca acest lucru ar fi inteles si la Chisinau, unde politicienii moldoveni ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a stopa valul de informatii valse si defaimatoare la adresa rolului si actiunilor Uniunii Europene", a scris Dragos Tudorache.

Articole din aceeasi categorie