06.10.2020
Dodon, Plahotniuc si Sor au batut palma. Expertul Stefan Gligor spune ca, in spate, exista anumite negocieri si intelegeri intre politicieni

Expertul Stefan Gligor sustine ca Igor Dodon, Vlad Plahotniuc si Ilan Sor poarta in spate intelegeri si negocieri. Asta pentru ca, in opinia lui, PSRM neaga cu vehementa faptul ca Vlad Plahotniuc se afla in Turcia si ca nu il pot retine. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Stefan GLIGOR, EXPERT: "Nu cred ca Candu a avut intentia sa se inregistreze nu s-a aparat in mod credibil. Eu cred ca exista un aranjament in care este implicat Igor Dodon, PSRM, Pro Moldova cu Plahotniuc si Sor. Plahotniuc a creat un element de santaj prin cumpararea deputatilor ori organizarea motiunii de cenzura. 

Odata ce au fost create premise ca Dodon sa piarda majoritatea pe care o controla in parlament, astfel a pierdut tot ce insemna controlul structurilor administrative. Iar Plahotniuc, pe ultima sta de metri, in opinia mea, si-a retras ostasii din atac. Subit s-au imbolnavit doi deputati de la Sor si in rezultat motiunea de cenzura a disparut din spatiul public. In schimb, prin santaj si influenta, cu Igor Dodon si PSRM se poarta negocieri. Sunt sigur ca atat Vlad Plahotniuc, cat si reprezentantii PSRM sunt in contact. Si asta demonstreaza, reactia lor de negare a faptului ca Plahotniuc este in ospetie la Erdogan. Doua zile, propagandistii socialisti au negat aceasta informatie, spunand ca este o dezinformare, dupa care au schimbat macazul si au inceput sa tipe ca de fapt, noi nu l-am putut retine si n-am putut face o operatiune, din cauza ca "voi, nesimtitilor ati divulgat informatiile".

Noi avem o situatie in care exista aranjamente pentru un nou format al majoritatii parlamentare dupa alegerile prezidentiale.

Comportamentul lui Sor si a candidatei Sor la alegerile prezidentiale, Violeta Ivanov este foarte amabil fata de Dodon si de PSRM. Mesajele lor sunt de conciliere politica, ceea ne spune ca in spate exista negocieri si intelegeri".

Articole din aceeasi categorie