13.04.2021
DOC, FOTO/ Casa de milioane a unui fost viceministru MAI, scoasa in vanzare sau schimb pentru un apartament, materiale de constructie sau masina - ZdG.md

Generalul Ion Turcan, fost viceministru al afacerilor interne, care timp de 10 luni a detinut functia de presedinte al raionului Criuleni din partea PDM, si-a scos in vanzare casa de lux, situata pe malul Nistrului. Acesta este gata sa dea locuinta la schimb cu un apartament, materiale de constructie si chiar cu o masina. Proprietar al imobilului insa se prezinta un barbat pe nume Alexandru, care pe site-ul de anunturi, prin intermediul caruia Turcan incearca sa isi vanda imobilul, are publicate anunturi doar cu privire la automobile, scrie ZdG.md

Desi in declaratiile de avere si interese personale, fostul sef al Brigazii de Politie cu Destinatie Speciala „Fulger” scrie ca locuinta a fost obtinuta printr-un act de donatie si ca valoarea acesteia este de 125 de mii de lei, pe site-ul de anunturi pretul cerut este de 320 de mii de euro, echivalentul a peste 6,8 milioane de lei sau de 55 de ori mai mult decat acesta indica in actele prezentate Autoritatii Nationale de Integritate (ANI).

Locuinta de lux cu suprafata de 160 de metri patrati, inregistrata pe numele lui Ion Turcan, este situata pe un teren de 27 de ari pe malul Nistrului, raionul Criuleni. Casa cu doua niveluri a fost inregistrata la cadastru in luna iulie 2020, la sase luni dupa ce Turcan a renuntat la functia de presedinte al raionului Criuleni.

La noua luni dupa ce a fost dat in exploatare, imobilul, aflat la 5 km de barajul de pe Nistru, a fost expus vanzarii prin intermediul unei platforme de anunturi.

Potrivit anuntului de vanzare, alaturi de casa se regasesc „o sauna magnifica realizata din busteni, terasa cu semineu din vitralii si materiale scumpe, garaj pentru 3 masini, piscina cu hidromasaj si iluminat, o pivnita veche de 6 metri adancime, o fantana cu iluminat si baldachin pentru relaxare, mangal pentru odihna activa, o incapere pentru servitori/paza”.

Tot din anunt aflam ca „la constructia obiectului au fost folosite materiale de cea mai inalta calitate precum clincher, marmura, granitul si travertin”.

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD

Articole din aceeasi categorie