25.03.2021
"Discutii intre Sandu si Dodon exista". Declaratiile deputatului Alexandru Slusari, la InPROfunzime

Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, spune ca are suspiciuni ca intre Maia Sandu si Igor Dodon sunt discutii ce tin de declansarea alegerilor parlamentare anticipate si data la care acestea sa fie organizate. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Alexandru SLUSARI, VICEPRESEDNITELE PARLAMENTULUI: "Maine o sa vedem rezultatele consultarilor, dar eu am niste suspiciuni rezonabile ca cumva discutiile bilaterale intre doamna Sandus si domnul Dodon exista, iar acolo discuta data alegerilor anticipate cu acest Guvern Ciocoi.

Domnul Dodon probabil cere ca alegerile sa fie mai in toamna, iar doamna Sandu poate sa accepte aceasta varianta cu conditia ca nu va fi alt Guvern si vedem maine care vor fi rezultatele acestor consultari. Dar ceea ce a fost astazi a fost o bataie de joc fata de acest exercitiu si mi se pare ca in primul rand a pierdut tara."

Astazi, a doua tentativa de a investi un Guvern a esuat in Parlament. De data aceasta din cauza ca nu a fost cvorum. Cabinetul candidatului Igor Grosu nu a fost pus la vot pentru ca socialistii si cei din Partidul Sor au parasit sala de sedinte. Acestia au anuntat ca nu il sustin pe Grosu si insista pe candidatura lui Vladimir Golovatiuc.

Prima tentativa de investire a unui Guvern a esuat pe 11 februarie, atunci cand Natalia Gavrilita, fiind inaintata de Maia Sandu la functia de prim-ministru, a mers in Parlament si a cerut deputatilor sa nu o voteze pentru a fi declansate anticipatele. Gavrilita a acumulat zero voturi, iar socialistii au venit cu propria candidatura, cea a Marianei Durlesteanu. Iar pe 16 martie, in timp ce presedintele avea consultari cu fractiunile parlamentare, Durlesteanu s-a retras, in scurt timp Sandu inaintand-ul drept candidat pe Igor Grosu.

Maia Sandu a anuntat in aceasta seara ca invita pentru maine toate fractiunile parlamentare la discutii, pe rand. Expertul in drept constitutional, Alexandru Arseni ne-a explicat ca acesta este urmatorul pas care trebuie facut, conform legii. Ulterior, Sandu urmeaza sa mearga la Curtea Constitutionala ca sa spuna de ce nu a putut fi investit Guvernul si sa ceara dizolvarea Parlamentului. Expertul afirma ca acum alta cale decat alegerile anticipate nu mai exista. 

Articole din aceeasi categorie