25.09.2020
Dinu Plingau, despre reforma justitiei. Platforma DA propune implementarea unor actiuni - VIDEO

Deputatul Dinu Plingau spune ca am intrat intr-o noua faza a reformei justitiei, iar in acest sens, Platforma DA propune cinci actiuni.

Dinu PLINGAU, DEPUTAT PLATFORMA DA: "Impreuna cu colegii am vizitat mai multe institutii ale statului, am discutat cu cetatenii. Reforma justitiei a fost una dintre temele inepuizabile, deoarece cetatenii de rand nu mai tolereaza coruptia care caracterizeaza majoritatea sistemului judecatoresc, oamenii vor sa iaba o justitie corecta si echitabila, ei doresc sa le fie facuta dreptate conform legii.

In 2020 se promite reforma justitiei, in esenta am asista la acapararea politica a CSM ca politicul sa aiba influenta in procesul de numire, promovare si sanctionare a judecatorilor."

In acest sens, deputatul spune ca acum suntem intr-o noua faza si Pltforma DA propune urmatoarele actiuni:

1. Evaluarea extraordinara a tuturor judecatorilor si procurorilor la capitolul profesionalismului, integritatii prin folosirea detectorului de minciuni;

2. Extinderea mecanismului de evaluare a averilor pe rudele demnitarilor;

3. Restructurarea ANI;

4. Modificarea Codului Penal al Republicii Moldova in vederea egalizatiiactiunilor de coruptie ca infractiune impotriva statului;

5. Reformarea CSM si CSP ca componenta care sa nu depinda de vointa schimbatoare a politicului din Republica Moldova.

Articole din aceeasi categorie