10.02.2023
Dinu Plangau, la emisiunea In PROfunzime: „O decizie putin intarziata, dar absolut necesara”. Guvernul Gavrilita, pare sa nu fi fost atat de „eficient” chiar si pentru cei de la conducere

Opozitia extraparlamentara considera ca plecarea cabinetului de ministri in frunte cu Natalia Gavrilita a fost o decizie corecta, asteptata si absolut necesara. Mai mult, liderul Platformei DA, Dinu Plangau sustine ca esecurile de ordin intern ale guvernului actual plecat in demisie, ar fi provocat aceasta situatia. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Dinu PLANGAU, LIDERUL PLATFORMEI DA: „Au existat anumite distensiuni in interiorul guvernarii, inclusiv intre premierul Gavrilita si presedintele tarii, Maia Sandu. O comunicare foarte proasta, inclusiv . Trebuie sa recunoastem  si insuccesele rezolvarii mai multor probleme esentiale de ordin intern. Guvernul actual care a fost plecat in demisie si-a depasit deja toate posibilitatile de a mai livra anumite lucruri pentru public. Era o decizie zic eu, putin intarziata, dar absolut necesara.”

Pe de alta parte, expertul politic, Vadim Pistrinciuc se arata surprins de demisia Nataliei Gavrilita.

Vadim PISTRINCIUC, EXPERT POLITIC:,,Pentru mine a fost o surpriza. Nu sunt la curent cu toate detaliile in miniatura acolo. Distensiuni exista in permanenta.”

Totodata, Dinu Plangau a tinut sa precizeze ca Guvernul era lipsit de viziune, nu aveau o directie clara - greseli care au fost taxate de public.

Dinu PLANGAU, LIDERUL PLATFORMEI DA: "Lipsa de viziune in mare parte, sigur ca a fost extrem de complicat cu multe provocari, dar nu a existat o viziune foarte clara incotro vor sa mearga, unde vor sa o apuce si asta denota faptul ca multa legislatie a fost modificata de foarte multe ori. A existat o comunicatie extrem de proasta cu publicul, cu oamenii. Nu inteleg incotro doreau sa o apuce. Pe ramuri separate putem discuta in genere la nesfarsit. Au fost si mai multe scandaluri, esecuri, practic confirmate si de exponentii puterii, cum ar fi domeniul Justitiei, domeniul Economic."

De asemenea, deputatul PAS, Radu Marian spune ca a fost necesara o resetare a echipei guvernamentale, iar discutiile pe acesta tema nu au fost straine, nici pentru public, dar nici pentru partid.

Radu MARIAN, DEPUTATUL PAS:„Se discuta de mai multa vreme in societate, dar si in partid, necesitatea unei resetari a echipei guvernamentale, iar acum este momentul. PAS este un partid cu democratie integra, cu un sistem sanatos si ajuta la luarea unei decizii si acum am decis ca e momentul acestei resetari”.

Premierul Natalia Gavrilita si-a anuntat demisia, in cadrul unei conferinte de presa.

In aceasta dimineata, mai multi ministri si deputati au fost surprinsi intrand in Presedintie. Acolo, ar fi avut loc o sedinta „secreta” cu mai multi membri din PAS. Dupa aceasta intalnire, de doar cateva minute, unii deputati au spus ca s-a discutat despre schimbari guvernamentale.

Vezi AICI intreaga emisiune In PROfunzime din data de 10 februarie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Articole din aceeasi categorie