31.08.2020
Din vacanta, Igor Dodon felicita moldovenii cu ocazia sarbatorii "Limba Noastra". Seful statului accentueaza ca mai multi oameni ii spun moldoveneasca, iar unii - romana

Igor Dodon felicita moldovenii cu ocazia sarbatorii Limba Noastra. Seful statului mentioneaza ca majoritatea moldovenilor prefera sa-i spuna moldoveneasca, iar unii concetateni - romana. 

Mesajul publicat de Igor Dodon pe retelele de socializare: 

Stimati concetateni, va felicit cu prilejul frumoasei sarbatori nationale – Limba Noastra!
Fie ca limba mamei, limba natala, limba poporului nostru sa fie cultivata, pretuita si studiata cu dragoste si pietate. Si sa o cunoasca bine fiecare locuitor al tarii.

Voi aminti ceea ce am spus si in alti ani: sa ne mandrim ca noi vorbim una dintre cele mai frumoase limbi din lume. Fie ca ii spunem moldoveneasca (asa cum prefera majoritatea moldovenilor), fie ca ii spunem romana (asa cum prefera multi alti concetateni) – e aceeasi limba si e a noastra. Nu trebuie sa ne dezbine limba care, de fapt, ne uneste.
Conteaza mai mult esenta si magia acestei limbi: conteaza cum o rostim, cum gandim in limba noastra, cum ne facem placuta vorbirea, cum reusim sa dialogam prin ea si sa ne construim un viitor mai bun cu ajutorul ei.

Rostul limbii pe care o vorbim este sa ne intelegem cu alti oameni, sa ne intelegem unii cu altii, sa cream un spatiu comun de gandire, opinii, sperante si realizari.

Haideti sa marcam Ziua Nationala a Limbii Noastre inclusiv prin aceasta calitate a limbajului, sa profitam de intelepciunea si de puterea dialogului corect, echilibrat, productiv. In asa fel, vom slavi nu doar limba natala, ci si caracterul cumpatat si senin al poporului nostru.

Articole din aceeasi categorie