21.02.2020
Dezvaluiri in cadrul InPROfunzime. Diacov spune ca subiectele care nu-i placeau lui Candu, nu erau incluse pe ordinea de zi a parlamentului: "N-am inteles, cum sa vrea biroul si eu sa nu pun la vot?" Cum s-a procedat in cadrul motiunii impotriva lui Ciocoi - VIDEO
Dumitru Diacov a declarat in cadrul emisiunii InPROfunzime ca subiectele care nu-i placeau lui Andrian Candu, atunci cand era presedinte al parlamentului, nu erau incluse pe ordinea de zi a sedintei. Lucru - negat de fostul democrat.

 Presedintele de onoare al PD spune ca astfel s-a procedat si in cazul motiunii impotriva lui Ciocoi, pe care Zinaida Greceanii nu l-a inclus astazi pe ordinea de zi a parlamentului.

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": "Pe mine m-a deranjat aceasta lipsa de determinate si chiar cu regret, dar ceea ce am auzit din vorba dumneavoastra, ca la fractiune s-a luat decizia sa nu se sustina motiunea simpla..."

Acum o saptamana, deputatii PPDA au inaintat o motiune simpla prin care au cerut demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, pentru ca acesta a declarat la o conferinta de presa ca Rusia a intervenit in conflitul de pe Nistru pentru a opri varsarile de sange.

Anterior, si veteranii Razboiului de pe Nistru s-au aratat indignati de declaratiile ministrului de Externe. Iar Igor Dodon i-a sarit in aparare lui Ciocoi, spunand ca "Veteranii ar fi inteles gresit."

Declaratiile lui Ciocoi au fost facute la conferinta de presa sustinuta la data de 6 februarie. Miscarea Politica “Unirea” a emis atunci un comunicat in care condamna spusele si cere demisia functionarului, pentru ca el “ar fi vorbit in calitate de vasal al Federatiei Ruse”.

CITESTE SI: Deputatii PPDA au inaintat o motiune simpla parlamentului prin care cer demisia ministrului de Externe - VIDEO

CITESTE SI: Ministrul de Externe spune ca Rusia a intervenit in Razboiul de pe Nistru pentru a opri varsarile de sange. Este raspunsul lui Aureliu Ciocoi la intrebarea despre ce s-a intamplat, de fapt, in conflictul militar din 1992 - VIDEO

CITESTE SI: Dupa declaratiile facute de Aureliu Ciocoi precum ca Rusia a intervenit in conflictul armat de pe Nistru pentru a opri varsarile de sange, acesta nu vrea sa comenteze daca isi va da demisia asa cum ii cer veteranii - VIDEO

CITESTE SI: Igor Dodon, in apararea ministrului de Externe: "Veteranii ar fi inteles gresit" - VIDEO

CITESTE SI: Veteranii Razboiului de pe Nistru sunt indignati de declaratiile ministrului de Externe, care a spus ca Rusia a intervenit in conflictul armat pentru a opri varsarile de sange - VIDEO

CITESTE SI: Se cere demisia ministrului de externe, Aureliu Ciocoi. Miscarea Politica UNIREA condamna declaratia acestuia privind razboiul de pe Nistru: "Armata Federatiei Ruse dislocata in regiunea transnistreana a intervenit la acel moment pentru a opri varsarile de sange"

 

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: "Nu a fost o astfel de declaratie. Noi ne-am intalnit, noi am luat act de declaratiile domnului ministru, explicatiile, care regreta, care isi cere scuze, dar am spus ca decizia finala o vom lua in plenul parlamentului."

Lorena BOGZA: "Nu a ajuns sa fie supusa votului."

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: "Nu e poblema noastra."

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": "E si problema PD, deoarece colegii din PD nu au votat la biroul permanent ca ea sa fie pe ordinea de zi."

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: "Ea nici nu a fost supusa votului."

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": "Pai, de ce nu ati insistat? Stiti foarte bine, aveti experienta destula, la fel si eu parlamentara, si stiti ca daca biroul permanent vroia, si plenul parlamentului, prin majoritate oarecare vroia, aceasta motiune ajungea in dezbateri."

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: "Si dumneavoastra ati avut zeci de situatii cand biroul vroia si dvs nu puneti la vot si gata s-a terminat discutia."

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": "N-am inteles, cum sa vrea biroul si eu sa nu pun la vot?"

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: "Daca presedintele parlamentului nu pune la vot, ce poate sa faca?"

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": "Biroul permanent, daca ia o decizie, presedintele parlamentului n-are dreptul sa o respecte."

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: "Stiu ca n-are dreptul, dar se mai intamplau cazuri si pe timpurile dvs si acum se intampla, din pacate. In ceea ce priveste ideea de baza este ca noi am spus ca da, fractiunea nu a luat o decizie finala, parerile erau 50/50 si avem colegi care au fost pe Nistru, au luptat si au avut obiectii foarte serioase. Am spus ca in dependent de atmosfera din parlament, de declaratii si angajamente, vom lua decizia finala."

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": "E un joc, pana la urma."

Articole din aceeasi categorie