28.05.2021
Detalii despre renuntarea Procuraturii Generale la capetele de acuzare aduse lui Veaceslav Platon

Procuratura a renuntat la toate capetele de acuzare aduse omului de afaceri, Veaceslav Platon. Institutia considera ca acesta nu a fost implicat in furtul miliardului, de aceea si-a retras invinuirile. Presedinta Maia Sandu a declarat ca decizia procuraturii este dubioasa.

Potrivit reprezentantilor Procuraturii Generale, Veaceslav Platon nu este implicat in furtul miliardului. 

PROCURATURA GENERALA:“In rezultatul cercetarii tuturor probelor noi, coroborate cu probele administrate in cadrul urmaririi penale, pe motiv ca fapta incriminata nu a fost comisa de catre Veaceslav Platon, procurorii au ajuns la concluzia de renuntare la invinuirea adusa acestuia.”

…se arata in comunicatul emis de institutie, care nu ofera detalii suplimentare. Platon era banuit de escrocherie si corupere activa. Omul de afaceri ne-a spus ca procuratura a cerut inca in septembrie sa fie examinata cererea de revizuire.

Veaceslav PLATON, OM DE AFACERI:“Procuratura nu a renuntat astazi la toate capetele de acuzare, ci inca in septembrie 2020. Aceasta este pur si simplu o incheiere logica a procesului. Acum doar au repetat-o. In cadrul procesului au fost prezentate dovezi clare privind cei care intr-adevar au comis infractiunea.”

Intr-o postare pe Facebook, Maia Sandu a mentionat ca actiunile lui Platon pot afecta stabilitatea financiara a tarii si submineaza institutiile statului si economia tarii.

MAIA SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:“Este extrem de ingrijorator cat de repede Procuratura a renuntat la invinuiri in raport cu aceasta grupare. Vom analiza ordonanta procurorului pentru a vedea legalitatea si temeinicia care au stat la baza acestei decizii dubioase care scandalizeaza toata societatea.”

Veaceslav Platon a fost eliberat din penitenciar in iulie, anul trecut, dupa ce judecatoria Chisinau, cu sediul in sectorul Ciocana, a admis demersul Procurorului General, Alexandr Stoianoglo privind suspendarea executarii pedepsei de catre acesta. Platon a fost condamnat anterior la 18 ani de inchisoare pentru escrocherie, spalare de bani si corupere activa.

Articole din aceeasi categorie