07.09.2020
Desi Moldova bate record dupa record la capitolul COVID-19, Chicu, Dodon si Greceanii nu au vorbit despre aceasta la sedinta de astazi. Ce subiecte au abordat - VIDEO

Desi s-a inregistrat record dupa record de cazuri de coronavirus, Ion Chicu, Igor Dodon si Zinaida Greceanii n-au vorbit despre aceasta la sedinta de astazi, ci despre sedintele parlamentului care urmeaza sa aiba loc si despre rectificari in bugetul de stat.

Ion Chicu si-a inceput discursul de astazi prin a zice ca in aceasta saptamana vor incepe sedintele in plen a parlamentului:"O sedinta importanta in care urmeaza sa fie discutate si aprobate proiecte de legi care au fost aprobate de Guvern. In primul rand, la pachetul de amendamente legislative legate de FMI si rectificarea bugetului de stat".

Potrivit lui, va fi suplimentat bugetul pentru sistemul educatiei cu 140 milioane de lei, dintre care 105 milioane vor merge pentru salariile suplimentare a pedagogilor, dar si pentru dotarea scolilor cu echipamente de protectie.

Totodata, Chicu zice ca din 1 octombrie, pensionarii care primesc suportul unic mai mic de 3 mii de lei, vor primi 200 de lei: "La 1 aprilie pensiile au fost indexate cu 4,8%, iar acum va fi 6%."

De asemenea, premierul a vorbit despre alocatii pentru cateva localitati din preajma Chisinaului care asigura receptionarea deseurilor solide: "Este un angajament al capitalei ca vor fi alocati bani pentru aceste localitati".

Ce tine de numarul de cazuri COVID -19 care creste zilnic, conducerea tarii n-a atins acest subiect, dar si ce masuri ar trebui luate in acest context.

Articole din aceeasi categorie