23.05.2022
Deputatul Radu Marian, despre pretul la ulei: "Dupa calculele noastre, pretul la ulei nu ar trebui sa fie mai mare de 35 de lei"

Deputatul PAS Radu Marian spune ca potrivit unor calcule, pretul la ulei nu ar trebui sa depaseasca 35 de lei. Declaratia vine in contextul in care uleiul s-a scumpit in mod semnificativ cu peste 30 la suta. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Radu MARIAN, DEPUTAT PAS:„Noi sustinem business-ul, dar, in acelasi timp, trebuie sa fie foarte clar ca noi controlam si o sa pedepsim dur acolo unde se abuzeaza. De exemplu, a fost aceasta chestie cu uleiul. Noi credem ca a fost un abuz din partea acestei companii care are un profit record, are productie. Acum intelegem ca ei au dat inapoi si au redus pretul. Dupa calculele noastre, pretul la acest produs nu ar trebui sa fie mai mare de 35 de lei, asa ca noi o sa urmarim.”

Uleiul va fi inclus in lista alimentelor social importante din tara, ceea ce inseamna ca adaosul comercial la acest produs va fi limitat. Decizia a fost luata la sedinta Comisiei pentru Situatii Exceptionale, care s-a intrunit pentru a discuta privind majorarea pretului la ulei cu peste 30 la suta. Asta, dupa ce presedintele parlamentului a acuzat de monopol cea mai mare companie producatoare de ulei.

Citeste si :   Natalia Gavrilita, dupa majorarea pretului la ulei cu peste 30 la suta: "Cei din retelele de comercializare dau vina pe producatori, iar producatorii dau vina pe cei din retelele de comercializare” - VIDEO
Articole din aceeasi categorie