23.05.2022
Deputatul Radu Marian despre actiunile intreprinse de stat pentru a ajuta oamenii sa treaca mai usor peste perioada grea din tara: "Cea mai eficienta metoda a autoritatilor este sa majoreze veniturile oamenilor"

In cadrul emisiunii In Profunzime deputatul PAS, Radu Marian, a oferit o intreaga lista a actiunilor intreprinse de stat pentru a ajuta oamenii sa treaca mai usor peste aceasta perioada grea. Vicepresedintele mentioneaza ca cea mai eficienta metoda intreprinsa de ei este majorarea veniturilor pentru cei mai vulnerabili, dar si sustine ca statul a fost si este gata sa implice financiar pentru asigurarea unui trai mai bun pentru toti cetatenii din Republica Moldova.

Radu MARIAN, DEPUTAT PAS: "Cea mai eficienta metoda a autoritatilor este sa majoreze veniturile oamenilor, celor mai vulnerabili si sa sustina buissnesul pentru ca acestia sa isi mentina afacerea si sa-si majoreze salariile la propri angajati. De aceea am majorat pensia minima in octombrie cu 60 la suta si acum merge aceasta indexare, ca acum un pensionar primeste in medie cu 500-600 lei mai mult decat anul trecut. Noi am alocat acei bani pentru a compensa cresterea la gaze naturale, peste un milion de familii au primit au primit aproximativ 3500 de lei ajutor. Noi am majorat salariul minim in sectorul bugetar cu 60 la suta, acum dupa ce a inceput razboiul am plafonat acest adaos comercial, am extins de fapt lista la produse, la mai multe roduse cheie, cum ar fi carnea de pasare, ulei, oua si asa mai departe."

Totodata, acesta a mai mentionat ca statul tine sub control situatia si este gata sa pedepseasca pe cei care fac abuz si nu respecta adaosul comercial.  

Radu MARIAN, DEPUTAT PAS: "Am limitat acest adaos comercial si in contextul acesta as vrea sa ma refer si la control. Ca multi zic, da ce face statul ca sa controleze. Deci am efectuat peste 300 de controale la agentii economici pentru aceste produse sociale, pentru a ne asigura ca acestia respecta adaosul comercial. Desigur noi sustinem businessul, dar in acelasi timp trebuie sa fie clar ca noi controlam si pedepsim acolo unde se abuzeaza. De exemplu ca aceasta chestie cu uleiul, noi credem ca a fost un abuz din partea acestei companii care are un profit record. Acum ei au dat inapoi si au redus preturile si asta ar insemna, dupa calculele noastre, ca pretul la acesta nu trebuie sa fie mai mare de 35 lei. 

Spuneam si de suport pentru business noi am triplat fondul pentru micul buissnes, incepand cu aceasta rectificare si am majorat fondul pentru agricultori. Aproape 2 milioane de lei. Noi compensam partial motorina, noi am redus sustantial taxele pentru autorizatii la companii de trensport si am luat multe alte masuri ca sa sustinem populatia si businessul, dar desigur niciodata nu este deajuns. Noi depunem eforturi maxime ca oamenii sa treaca mai usor peste aceasta perioada."

Articole din aceeasi categorie