13.08.2020
Deputatul PSRM, Vlad Batrancea, a sesizat ANI si procuratura ca sa verifice declaratia de avere a deputatului Platformei DA, Iurie Renita /DOC

Deputatul PSRM, Vlad Batrancea, a sesizat ANI si procuratura generala ca sa verifice declaratia de avere a deputatului Plaformei DA, Iurie Renita.

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: "„Conserva lui Plahotniuc” din blocul ACUM, Iurie Renita, cel care sa da mare roman cu accentul lui dambovitean, minte poporul tarii noastre si institutiile statului de ingheata apa si pe Prut in plina vara. Ca sa ne convingem, e suficient sa analizam declaratiile lui de avere si interese din ultimii ani.

In urma unei analize comparative, am constat ca pe parcursul anului 2018 Iurie Renita nu a realizat nici un venit sub forma de plati salariale si/sau indemnizatii si/sau dividende. Singurele surse de venit indicate pentru acest an sunt din dobinda si pensie, iar suma totala anuala este de 36 de mii de lei, adica 3 mii de lei pe luna. 

Analiza sumelor indicate in depozitele bancare (peste 400 de mii de lei, peste 17 mii de euro si 3500 de RONI) arata ca acestea nu s-au diminuat in 2018, ceea ce ajungem la concluzia ca familia deputatului Iurie Renita a trait cu doar 3 mii de lei pe luna. Cine il crede pe acest mincinos ca si-a intretinut familia cu doar 3 mii de lei pe luna, avind in conturi sute de mii de lei si aproape 20 de mii de euro? Nimeni! Asta inseamna ca Iurie Renita a avut si alte surse de venit, pe care nu le-a declarat, adica a ascuns sursele oficiale de venit. Care sunt aceste surse, cit de legale sunt ele, vor stabili inspectorii de la Agentia Nationala de Integritate si procurorii. Astazi m-am adresat cu solicitari atit la ANI, cit si la Procuratura Generala, ca sa verifice aceasta „conserva a lui Plahotniuc”.

O alta incalcare depistata este nedeclararea, pina in 2016, a unui cont bancar deschis inca in 1999. Mai mult, in declaratiile de avere, deputatul Renita nu indica anul cand au fost deschise aceste conturi in bancile din Republica Moldova, Romania si Belgia".

 

Articole din aceeasi categorie