17.04.2023
Deputatul PAS, Lilian Carp, confirma ca liderului Tatarstanului i-a fost interzisa intrarea in Moldova: ar avea legatura cu alegerile din autonomia gagauza

Deputatul PAS, Lilian Carp, confirma ca liderului Tatarstanului i-a fost interzisa, astazi, intrarea in Moldova. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime. Parlamentarul a dat de inteles ca politicianul strain ar fi incercat sa intre in tara noastra, pentru ca ulterior sa mearga in autonomia gagauza pentru a-si anunta sustinerea fata de un anumit candidat care se vrea bascan in regiune.

Lilian CARP, DEPUTAT PAS: „Legea spune foarte clar, in campania electorala niciun candidat sau partid politic nu poate folosi imaginea unor oficiali straini. Din ceea ce am inteles, venea sa sustina pe unul din candidati in campania electorala. Daca unul din candidatii campaniei electorale ar depune o sesizare la Comisia Electorala Centrala despre faptul ca se incalca legea prin folosirea imaginii unor oficiali straini in campania electorala pentru bascanul Gagauziei, acel candidat care foloseste aceste instrumente trebuie scos in afara campaniei.” 

Intrebat daca aceasta ar fi motivarea Politiei de Frontiera cand i-a refuzat intrarea in tara, Lilian Carp a spus ca unul din argumentele pe care le-a adus a fost folosit de Politia de Frontiera atunci cand a luat aceasta decizie.

Lilian CARP, DEPUTAT PAS: "Politia de Frontiera nu ia decizii de una singura, ci se bazeaza pe recomandarile Serviciilor de Informatie si Securitate."

Astazi, liderului Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, a anuntat ca nu i-a fost permisa intrarea in Republica Moldova, pe Aeroportul International Chisinau. Acesta spune ca urma sa participe la „Congresul Prieteniei” ce va avea loc in Autonomia Gagauza.

Autoritatile Republicii Moldova au venit cu precizari in legatura cu acest fapt. Responsabilii Politiei de Frontiera au confirmat ca mai multor persoane, astazi, le-a fost interzisa intrarea in tara noastra. Totodata, acestia declara ca „sustinerea unui candidat in alegerile locale din tara noastra nu este un motiv intemeiat si autoritatile au solicitat oficialilor rusi sa se abtina de la imixtiuni in treburile interne ale tarii noastre”. Alegerile pentru functia de bascan al Gagauziei vor avea loc pe data de 30 aprilie. 

Vezi AICI emisiunea inprofunzime INTEGRAL.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Articole din aceeasi categorie