03.02.2021
Deputatii PSRM o acuza pe Maia Sandu de "cumatrism si nepotism". Bogdan Tirdea: "S-a spus ca vor fi oameni onesti si integri" - GALERIE FOTO/VIDEO

Deputatii PSRM, Bogdan Tirdea si Nichita Turcan, au prezentat materiale ce vizeaza mai multe persoane din administratia prezidentiala si noua componenta a Consiliului Suprem de Securitate. Acestia au invinuit-o pe Maia Sandu de "cumatrism si nepotism". Deputatii socialisti au vorbit despre mai multe persoane din echipa PAS, care au ajuns in functii inalte datorita faptului ca au fost promovati prin rudenie. Responsabilii de la presedintie nu au venit cu o reactie.

Bogdan TIRDEA, DEPUTAT PSRM: "S-a spus ca vor fi oameni onesti si integri sa vedem cine sunt:

-Ana Revenco este verisoara ex-ministrului de externe, Dorin Grecean.

-Tatiana Raducanu este matusa lui Alexandru Machedon, care este sponsurului blocului ACUM.

-Sergiu Litvinenco este cumnatul lui Vladislav Grebincea, care a promovat-o pe doamna Raducanu in Consiliul de Securitate.

-Vasile Popa, vicedirector la SPPS, a fost promovat datorita faptului ca sotia sa este consilier municipal in partidul Maiei Sandu.

Dupa cum vedeti in echipa Maiei Sandu infloreste cumatrismul si nepotismul, ceea cu ce spunea ea ca va lupta. Sa vorbit ca PAS este un partid nou care nu are legutura cu alte partide criminale, dar Pasul Maiei Sandu este format din reprezentantii partidului PLDM."

Totodata deputatul socialist a vorbit si despre componenta Consiliului Suprem de Securitate."

Bogdan TIRDEA, DEPUTAT PSRM: "Din 11 membri numiti de Maia Sandu, cel putin sapte fac parte din ONG-uri din reteaua Soros. Iata tot acesti tovarasi vor avea acces la secretele de stat, cei care au fost promovati de o fundatie privata, care are scopurile ei, vor asigura securitatea in acest stat. Ce-i va incurca pe acesti indivizi sa nu divulge secretele tarii si cum ei au nimeri in Consiliul de Securitate. Acesti cetateni vor lupta pentru interesele sponsorilor, ci nu al tarii."

Nichita TURCAN, DEPUTAT PSRM: "Voi vorbi despre oamenii cinstiti si buni, despre cei care sunt mai curati ca lacrima.

Ana Revenco, in 2015 a primit avertizari de la ANI ca a ascuns din declaratii un apartament si un automobil. In acel an a fost un proces penal, dar nu s-a pedepsit cu nimic aceasta fapta.

Andrei Spinu, acesta in declaratii a scris un pret fals a casei pe care o are, un pret de cinci ori mai mic decat cel adevarat. Totodata, el spunea ca are o firma la care lucreaza 30 de mii de oameni, dar de fapt era doar un om. 

O intrebare pentru Maia Sandu, cum se numesc aceste persoane bune in functii, fara concurs sau cu? Fiindca multi din cei care sunt angajati la presedintie au fost angajati fara concurs. Oamenii buni nu au nevoie de concurs.

Veaceslav Negruta, fostul ministru a finantelor, in anul 2016 a fost judecat pentru trei ani pentru exces de putere si prejudiciu statului in valoare de 114 mii de euro. Dupa aceasta el a fost condamnat sa nu poata ocupa o functie publica timp de cinci ani, iar cinci ani se implinesc in luna martie, dar el deja ocupa o functie. 

Ala Nemerenco, om care are masterat in domeniul sanatatii fara ca sa frecventeze nicio lectie, la oameni buni se dau diplome de masterat pur si simplu. Un apartament a doamnei Nemerenco apare intr-o declaratie, dar in urmatoarea nu este, apoi iar apare. 

Totodata, pentru cetatenii care au obosit, vrem sa va facem cunostinta cu pensionatele tarii vecine, Romania. Pensionatele din Piatra Neamt, unu dintre care apartine doamnei Alei Nemerenco. Vreau sa ma interesez la ANI, se poate de neinclus in declaratii un apartament, un pensionat, niste firme? Poate pentru oameni buni se poate acest lucru, dar pentru restul nu."

Totodata, socialistii au publicat si fotografii:

Articole din aceeasi categorie