25.01.2021
Deputatii PSRM critica activitatea Maiei Sandu in prima luna de mandat: "Constatam ca prima luna este caracterizata de haos si esecuri" - VIDEO

Deputatii PSRM critica activitatea Maiei Sandu in prima luna de mandat, spunand ca multe promisiuni nu au fost realizate, iar unii membri din echipa prezidentiala au un trecut indoielnic. Contactati de PRO TV responsabilii de la Presedintie au venit cu o reactie: "briefingul de astazi este un conglomerat de declaratii pe care institutia prezidentiala nu le comenteaza."

Oleg LIPSKII, DEPUTAT PSRM: "Constatam ca prima luna este caracterizata de haos si esecuri. Maia Sandu a cerut demisia Guvernului Chicu si in campania electorala, si dupa ce a devenit sef al statului. Dupa o luna, noi nu vedem ca Maia Sandu sa vina cu un candidat la functia de prim-ministru, nu vedem sa vina cu o echipa profesionala la guvernare.

Daca ar fi dorit dizolvarea Parlamentului putea veni pe 26-27 decembrie si daca nu era votat guvernul de doua ori putea incepe procedura de dizolvare. Vedem ca nu s-a vrut asa ceva, s-a incerat o cale ilegala - autodizolvarea - despre care specialistii spuneau ca este o cale ilegala. Curtea Constitutionala a stabilit ca aceasta cale contravine legii, era clar pentru toti de la inceput, nu si pentru echipa Maiei Sandu. Cei de la PAS incearca sa oblige deputatii sa nu vina la lucru in ziua in care candidatul desemnat de Maia Sandu la functia de premier sa vina sa ceara vot de incredere. Nemaipomenita treaba."

Totodata, deputatul spune ca multe dintre promisiunile Maiei Sandu nu s-au realizat, precum: implementarea masurilor pentru a opri raspandirea pandemiei, suport pentru medici, reducerea cheltuielilor de la Presedintie, scoaterea gardului de la Presedintie, renuntarea la paza de stat etc.

Deputatul PSRM, Alla Darovannaia, mai spune ca si echipa presedintelui este esuata. Aceasta spune ca secretarul general al Presedintiei, Andrei Spanu, fie ca a facut evaziune fiscala de milioane, fie ca a mintit in declaratia sa de avere, diminuand pretul real al casei de 8 milioane de peste 5 ori.

Cat despre consilierul Veaceslav Negruta, deputatul spune ca acesta ar fi condamnat penal definitiv intr-un dosar de abuz de putere si prejudiciu deosebit de mare intereselor statului. Despre consilierul Ana Revenoc, deputatul spune ca aceasta a fost implicata intr-un scandal de tainuire de avere. Despre Liliana Nicolaescu-Onofrei, Darovannaia spune ca consilierul a fost acuzat de plagiat. 

Deputatul socialist, Petru Burduja, spune ca si vizitele externe ale presedintelui nu au adus rezultate.

Petru BURDUJA, DEPUTAT PSRM: "Daca e sa vorbim despre vizita la Kiev, Maia Sandu s-a intalnit cu presedintele Vladimir Zelenski cu usile inchise si au vorbit despre constructia hidrocentralei de la Novodmistrovsk care poate provoca ca tara, municipiul Chisinau, sa ramana fara apa. Sandu nu s-a opus si a recomandat sa asteptam o expertiza europeana.

Vizita de la Bruxelles dintr-o parte arata ca o sedinta foto foarte scumpa care a costat Republica Moldova circa 50 mii de lei. Rezultate pentru popor au fost zero."

Articole din aceeasi categorie