20.11.2019
Deputatii Platformei DA vor o comisie parlamentara care sa ancheteze evenimentele din aprilie 2009 - VIDEO
Deputatii Platformei DA vor o comisie parlamentara care sa ancheteze evenimentele din 7 aprilie 2009. Initiativa a fost inregistrata la secretariat si urmeaza sa fie dezbatuta in plen. Liviu Vovc si Dina Plangau de la PPDA spun ca cei responsabili de intamplarile de acum 10 ani se afla si astazi la conducerea tarii.

Dinu PLINGAU, DEPUTAT PPDA: „Comisia isi propune 2 sarcini: prezentarea unui raport – cine, cum, cine a beneficiat si de ce nu a fost tras la raspundere?”

Deputatii spun ca o astfel de propunere nu a venit mai devreme, deoarece pana acum ar fi existat deja alte trei grupuri de investigatie in actuala legislatura pe alte subiecte, iar o a patra comisie ar fi complicat lucrurile. 

Liviu VOVC, DEPUTAT PPDA: „Primul test va fi sa vedem daca in Parlament sunt suficiente voturi pentru aceasta comisie, pentru ca oamenii de atunci acum fac parte din majoritatea parlamentara.”

Este nevoie de decizia majoritatii ca aceasta comisie sa fie creata, in conditile in care nu mai exista o alianta intre PSRM si Blocul ACUM. Din 2009 pana in prezent a mai existat in parlament un astfel de grup de ancheta, care si-a finalizat activitatea cu un raport. Concluziile acelui document nu au fost insa in masura sa raspunda la toate intrebarile, comenteaza deputatii PPDA.

Articole din aceeasi categorie