03.07.2020
Deputatii PAS boicoteaza sedinta de astazi a Parlamentului: "Noi cerem sa revenim la normalitate, sa discutam aceste proiecte de legi in comisii" - VIDEO

Deputatii PAS boicoteaza sedinta de astazi a Parlamentului. Acestia cer ca proiectele de legi pentru care Guvernul si-a asumat raspundere sa fie mai intai discutate in Comisii, dupa care dezbatute in plenul Parlamentului.

Igor GROSU, DEPUTAT PAS: "Incercarile noastre de a covinge majoritatea parlamentara sa nu forteze nota si sa revina la normalitate prin discutarea in procedura legitima a proiectele de legi asumate de catre Guvern inca nu a dat roade. Noi speram ca vom putea da dovata de maturitate politica sa ne intrunim in sedinta biroului permanent si sa convenim asupra unor pasi cum in termeni restransi Guvernul sa renunte la procedura asumarii, sa le voteze si sa le trimita in Parlament pentru a fi votate in termeni cat mai scurti.

Nu vom participa la sedinta Parlamentului de astazi, noi cerem sa revenim la normalitate, sa discutam aceste proiecte de legi in Comisii, astfel ca pana joi sa avem toate procedurile parcurse pe platforma parlamentara si sa venim in plen."

Deputatul reitereaza ca fractiunea PAS este gata sa sustina orice initiative, cu conditia ca fi in folosul cetatenilor.

Nici astazi nu a avut loc sedinta parlamentului, din lipsa de cvorum. Din 101 de deputati, s-au prezentat doar 49 de parlamentari, socialistii si democratii. La fel ca si ieri, deputatii de la PRO Moldova, SOR, PAS si Platforma DA au boicotat intrunirea, nemultumiti ca Guvernul a vrut sa-si asume raspunderea pentru patru proiecte de lege de modificare a bugetului. 

Articole din aceeasi categorie