03.05.2022
Deputatii BCS solicita CC suspendarea legii prin care este interzisa panglica Sfantului Gheorghe, dar si alte simboluri care instiga la ura si razboi

Deputatii Blocului Comunistilor si Socialistilor, Adrian Lebedinschi si Grigore Novac, au depus astazi la Curtea Constitutionala o sesizare privind suspendarea legii prin care este interzisa panglica Sfantului Gheorghe, dar si alte simboluri care instiga la ura si razboi, printre care literele "V" si "Z".

Deputatii spun ca prin asemenea amendamente este incalcat dreptul la libera exprimare si opinie. Mai mult de atat, acestia considera ca metoda prin care acest amendament la lege a fost inaintat este antidemocratica si s-a facut pe ascuns, fara ca reprezentantii BCS sa fie invitati la sedinta comisiei juridice, fara ca amendamentul sa fie plasat pe site-ul Parlamentului.

In opinia socialistilor, prin astfel de legi se doreste distrugerea memoriei istorice si dezbinarea societatii, iar puterea ar trebui sa-si asume consecintele.

In Republica Moldova, simbolurile “Z” si “V”, dar si panglica “Sfantul Gheorghe” au fost interzise pe 20 aprilie, legea fiind votata in Parlament de catre deputatii PAS. Amenzile pentru persoanele fizice ajung pana la 9 mii de lei, pentru persoanele juridice pana la 30 de mii de lei, iar functionarii publici care incalca legea pot fi amendati cu 18 mii de lei. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie