25.11.2020
Deputati PSRM, despre alegerile prezidentiale: "Reprezentantul opozitiei a avut cel mai mare buget electoral / Cetatenii au fost hipnotizati"

Deputatul socialist, Corneliu Furculita, sustine ca Maia Sandu a fost favorizata la alegerile prezidentiale din noiembrie curent de catre presa straina si de politicienii din strainatate si, contrat legii nationale, a avut cel mai mare buget electoral.

Potrivit unui comunicat de presa, Corneliu Furculita mai spune ca la alegeri contracandidatii lui Igor Dodon nu au avut un mesaj bazat pe propuneri concrete, ci pe critica adusa presedintelui in exercitiu.

"Pentru prima data, reprezentantul opozitiei a avut cu mult mai multe resurse financiare si mediatice, sustinere mai mult sau mai putin legala din partea unor factori din strainatate. Chiar si in pozitionare juridica, contracandidatii au fost favorizati in comparatie cu presedintele tarii, pentru ca el era restrictionat in activitatile sale electorale. Am observat ca majoritatea candidatilor practic nu au facut campanie electorala in scopul de a-si promova ideile, mai mult a fost o campanie de a-l critica pe Igor Dodon", a declarat Furculita.

Liderul fractiunii PSRM in Parlament a mai mentionat ca situatia pandemica, criza economica si seceta au generat nemultumiri care au fost indreptate contra guvernarii.

In acelasi context, deputatul Bogdan Tirdea spune ca alegerile au avut loc intr-un mediu dificil, iar cetatenii au fost "hipnotizati".

"Ei au crezut in faptul ca Dodon a adus seceta, pandemia si criza economica globala! Uriasa caracatita media, in care Occidentul a pompat zeci de milioane de euro, a inceput sa scorneasca falsuri si minciuni despre Igor Dodon. Este vorba de peste 100 de mijloace media, inclusiv peste 25 de canale TV, 20 de posturi de radio si zeci de portaluri. Si nu mai vorbim de cele 100 de ONG-uri cu un buget de peste 107 milioane de euro! Aceasta isterie a avut un singur scop – de a acoperi adevaratele falsificari din Europa de Vest. Exista zeci de videoclipuri in care alegatorilor din aceste tari li s-au dat bani si li s-au organizat transportarea. Au votat nu atat pentru Sandu, cat impotriva imaginii negative a lui Dodon. Dar acestia se vor destepta repede. Credeti-ma", a declarat deputatul.

Pe de alta parte, Maia Sandu declarase anterior ca CEC ar face jocurile lui Igor Dodon, asta dupa ce membrii comisiei au anuntat ca pretendentii de a candida la alegerile prezidentiale nu vor putea beneficia de resursele financiare acumulate pana pe intai octombrie pe conturile partidelor. Totodata, Partidul Actiune si Solidaritate a cerut demisia lui Dorin Cimil din functia de presedinte si membru al CEC.

Ulterior, CEC a respins acuzatiile precum ca ar incalca prevederile legale privind finantarea campaniei electorale. Intr-un comunicat de presa, CEC a mentionat ca circulara adresata partidelor politice, "aduce claritate unor norme cuprinse in legislatia electorala referitor la finantarea campaniei electorale".

Articole din aceeasi categorie