12.02.2021
Deputati din Platforma DA si PD au vrut sa semneze pentru desemnarea Marianei Durlesteanu la functia de prim-ministru. Vasile Bolea: "Initial erau mai mult de 70 de deputati." Reactia lui Slusari si Diacov - VIDEO

Deputati din Platforma DA si Partidul Democrat au vrut sa semneze ieri pentru desemnarea Marianei Durlesteanu la functia de prim-ministru. Declaratiile au fost facute de deputatul socialist, Vasile Bolea in cadrul emisiunii InPROfunzime. Parlamentarul a afirmat ca initial erau mai mult de 70 de deputati doritori de a semna. Alexandru Slusari de la PPDA si Dumitru Diacov de la PD au negat declaratiile si au spus ca sunt aberatii.

Vasile BOLEA, DEPUTAT PSRM:"Erau gata sa subsemneze si cei de la PD si cei de la PRO Moldova si erau si unii deputati din Platforma DA, care au vrut sa subsemneze sub inaintarea doamnei Mariana Durlesteanu, si dupa care s-a facut ca la moldoveni, unii au venit si au spus ca da vreau sa fiu al 12-lea in numarul de ordine, dar altcineva a spus ca de ce ma puneti impreuna cu asta sa semnez, altcineva a vrut pe o foaie separata sa semneze si s-a pornit niste istorii ca la o cumetrie moldoveneasca."

Intrebat de Lorena Bogza cine de la PD a vrut sa semneze, Vasile Bolea a refuzat sa spuna, afirmand ca despre asta va vorbi presedintele fractiunii, Corneliu Furculita.

Vasile BOLEA, DEPUTAT PSRM:"Haideti, eu cred ca despre aceste lucruri o sa vorbeasca ceilalti colegi, presedintele fractiunii, eu vreau sa va spun ca toate aceste lucruri s-au intamplat. Nu este normal ca detaliile acestea sa le spun eu. Anume aceste lucruri asa si s-au intamplat. Pentru inaintarea doamnei Durlesteanu erau, daca eu nu gresesc, in jur de 70 sau peste 70 de deputati. Pe urma s-au inceput a se incalci, unii intre picioarele altora. De asta si presedintele fractiunii a vorbit despre faptul ca intentii de a sustine candidatura doamnei Durlesteanu este mult mai mare decat cei 54 de deputati. Domnul Diacov la aceste discutii nu a participat, dumnealui a venit abia la presedintie, el nu era in cunostinta de cauza. Unicul nume pot sa va spun  - domnul Diacov nu a participat."

Deputatul PD, Dumitru Diacov a declarat ca fractiunea sa a fost chemata sa semneze pentru cadidatura Marianei Durlesteanu, dar nu a facut acest lucru.

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: “Nimeni din partidul nostru nu a vrut sa semneze pentru Durlesteanu. Domnul Filip a fost invitat de doamna Greceanii sa voteze, la acel moment erau deja 54 de semnaturi, dar el nu a votat.

Republica Moldova nu a avut o astfel de experienta in trecut, este o situatie foarte complicata si nu vad cand vom iesi noi din acest impas. Decretul emis de doamna presedinte cred ca va fi sanctionat de Curtea Constitutionala, fiindca a incalcat hotararea care o impune sa inainteze candidatura majoritatii parlamentare.

Acum ne trezim intr-o situatie cand decretul presedintelui poate fi anulat si aceasta majoritatea poate veni din nou cu candidatura lor."

Deputatul PPDA, Alexandru Slusari, a declarat ca asteapta hotarerea Curtii cu privire la acest caz, iar despre coalitia Dodon-Sor nu poate spune nimic nou.

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PLATFORMA DA: "Vom vedea care va fi deznodamantul juridic la acest ping-pong intre alianta Dodon-Sor si propunerea doamnei Maia Sandu. Vedem pana la urma care candidatura va fi propusa, care candidatura urmeaza sa fie votata in Parlament. Probabil Curtea Constitutionala se va pronunta. Noi am propus candidatul nostru si nu vedem cu ce candidatura Platformei DA este mai rea decat candidatura doamnei Gavrilita.

Nici nu putem discuta despre votarea guvernului Durlesteanu. Am auzit lucruri bune despre ea, am auzit si niste momente mai putin placute, dar ea este exponenta unei aliante toxice. Nici vorba nu poate fi ca noi sa votam aceasta candidatura. Nimeni din deputatii Platformei DA nu au fost abordati pe acest subiect. Si daca cineva ar fi propus ca noi sa intram in coalitie cu Sor-Dodon, sa semnam pentru doamna Durlesteanu, cat de frumoasa si de buna nu era ea, din start acesti oameni erau sa fie trimisi la origini, asa ca ceea ce spune tovarasul Bolea, este o aberatie crasa.”

Solicitata de PRO TV, Mariana Durlesteanu a declarat ca fost asigurata ca Partidul Sor nu va semna pentru inaintarea candidaturii sale la functia de prim-ministru. Durlesteanu spune ca invitatia a venit din partea mai multor partide politice, insa, Sor nu face parte din acestea. Candidata inaintata de PSRM a dat asigurari ca este un candidat apolitic si a acceptat invitatia partidelor doar pentru a ajuta cetatenii Republicii Moldova.

Articole din aceeasi categorie