19.09.2019
Deputat ACUM, PSRM si PD, despre ridicarea imunitatii lui Vladimir Cebotari. Vlad Batrancea: "Nu a fost strasnic ce s-a intamplat astazi"
Ceea ce s-a intamplat astazi in Parlament nu a fost nimic grav, spune Vlad Batrancea, sustinut de Alexandru Slusari. In acelasi timp, deputatul democrat Igor Vremea sustine ca procurorul nu a prezentat nicio proba in fata comisiei pentru a argumenta de ce trebuia sa-i fie ridicata imunitatea lui Vladimir Cebotari. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime cu Loredana Bogza.

Igor VREMEA, DEPUTAT PD: „Pentru nimeni nu era secret asta, deja se stia pentru cand este venirea, pentru ceea ce s-a intamplat astazi. Vreau sa va zic ca totul este scris pe genunchi si ceea ce face procurorul, inclusiv.

Nu s-au respectat normele si regulamentul. Nu au fost atatea cereri cate invinuiri i s-au adus lui Cebotari. Solicirea de ridicare a imunitatii se face prin cereri. Ceea ce a spus procurorul, sapte invinuiri, toate intr-o cerere.”

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT ACUM: „Cert este ca procuratura se misca independent. Unica frica in cadrul procuraturii, este ca oamenii lui Plahotniuc care au ramas o sa traga totul inapoi.”

Igor VREMEA, DEPUTAT PD: „Jardan a spus ca va veni luni sau marti in tara, atuncii sa se tina de cuvant. Procurorul general nu ne-a prezentat probe. A prezentat niste ordonante, adica el a invocat in cererea lui ca „fiind membru al unei comisii” si deja Cebotari a dat citire la acele probe. Am rugat procurorul general sa ne dea probe."

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: „De fiecare data cand am cerut sa ni se dea detalii, pe vremea de atunci ni s-a spus ce sunt date din dosar. Astazi ce s-a intamplat in Parlament a fost ridicarea imunitatii. Acum, stim cu totii ce urmeaza sa fie. Nu s-a produs nimic grav."

Igor VREMEA, DEPUTAT PD: „Din 2014 nu au evoluat lucrurile in dosarul fraudei de la BEM, nu ni s-au prezentat informatii, nu ne-a comunicat procurorul nimic. La moment nu sunt constatari, procuratura a actionat la comanda elitei sau a cuiva de la gurvernare."

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT DA: „Eu ca si cetatean si deputat am vazut hotarararea guvernului. Eu sper foarte mult ca se face ceva in aceasta privinta, pentru ca aceasta hotarare din 30 mai 2013 este una criminala.”

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM:Cebotari a fost membrul unei comisii si el a executat ceea ce era in acea comisie. Aceasta hotarare din 30 mai 2013, este mentionat la cererea Ministerului Economie ca sa fie impuse acele tarife de 9 euro. Aceasta concensionare a Aeroportului a adus pagube majore bugetului RM. Aeroportul aducea anual 60 de milioane de lei.”

Astazi procurorul general, Dumitru Robu, a solicitat ridicarea imunitatii lui Vladimir Cebotari si Petru Jardan. Anuntul a fost facut de catre presedintele Parlamentului Zinaida Greceanii, in cadrul sedintei plenare de astazi. Membrii Comisiei juridice numiri si imunitati s-au retras in sedinta pentru a lua o decizie. Dupa o pauza de aproape doua ore, s-a facut anuntul ca democratul a fost lipsit de imunitate parlamentara. Procurorul General nu a putut sa spuna de ce este invinuit Cebotari.

Articole din aceeasi categorie