17.11.2020
De trei luni isi primesc salariul, dar nu vin sa lucreze. Deputatii - chemati sa convoace de urgenta sedinta Parlamentului: "La munca sau la anticipate!"

De trei luni, deputatii isi primsc salariul fara sa voteze legi in parlament. Ruxanda Glavan face apel catre deputati sa convoace de urgenta sedinta parlamentului. Ea spune ca daca in cel mai scurt timp, actuala legislatura nu demonstreaza ca este functionala si blocheaza in continuare procesul legislativ, va insista sa fie declansate alegeri anticipate. 

Ruxanda GLAVAN, DEPUTATA "PENTRU MOLDOVA": "Alegerile au trecut. Speram ca macar acum veti auzi apelul nostru si veti reveni la munca in Parlament. De trei luni primiti salarii fara a va fi prezentat in forul legislativ, fara a fi votat vreo lege pentru oameni. Repet: cetatenii nostri nu vor pune in oala ambitiile partidelor, nu se vor trata de covid cu promisiunile de la TV, nu-si vor achita facturile cu like-uri de pe Facebook!

Facem apel repetat, catre fiecare deputat in parte, membrii biroului permanent, sefii de comisii, indiferent de apartenenta politica, sa convoace de urgenta sedinta plenara, sa dam dovada de respect pentru oameni si reluam imediat munca in comisii si in plen."

Deputata le aminteste colegilor sai ca este deja mijlocul lunii noiembrie si nimeni nu a vazut proiectele bugetelor pentru 2021 si politica bugetar-fiscala.

Ruxanda GLAVAN, DEPUTATA "PENTRU MOLDOVA": "Cum va trai tara la anul? Cum gestionam pandemia in 2021, cand abia 70 de mii de moldoveni au trecut prin boala, dar cadrele medicale sunt deja la limita puterilor? Cum ramane cu restul problemelor- de ordin social, ale pensionarilor, familiilor cu copii, ale micului business si bugetarilor, ale agricultorilor?

Daca nu exista capacitate de consens, dorinta de a reveni la munca, atunci singura cale legala si morala este resetarea clasei politice prin alegeri parlamentare ANTICIPATE!

Acest exercitiu, rezultat din promisiunile electorale ale multora dintre voi si dorit de oameni, trebuie pus in aplicare in timpul cel mai apropiat. Promisiunile trebuie onorate, deciziile asumate si duse pana la capat."

Deputata "Pentru Moldova" isi exprima speranta ca oricare vor fi viitoarele forte politice parlamentare, vor avea capacitatea de a asigura o majoritate functionala si stabila, pentru 4 ani, chiar cu riscul de a nu fi pe placul tuturor. 

Ruxanda GLAVAN, DEPUTATA "PENTRU MOLDOVA": "Deputatii din platforma parlamentara Pentru Moldova nu negociaza coalitii sau functii, ne-am angajat sa sustinem toate proiectele sociale si economice, orientate spre oameni. Daca in cel mai scurt timp, actuala legislatura nu demonstreaza ca este functionala si blocheaza in continuare procesul legislativ, vom insista pe toate caile legale sa fie declansate alegeri anticipate. Ajunge!

Noi nu ne tinem de fotoliile din Parlament, cum o fac unele partide “autentice” aflate pana mai ieri la guvernare si nu consideram pozitia de deputat drept proprietate privata sau de partid. Mandatul apartine in primul rand cetatenilor, care vor o viata mai buna si asteapta de la noi rezultate pentru oameni, pentru Moldova La munca sau la anticipate!"

Ieri, Igor Dodon a declarat in cadrul unui briefing de presa ca va incepe discutiile cu fractiunile parlamentare. Totul pentru "a evita o criza politica", a spus presedintele in exercitiu.

Citeste si :  Invitatia lui Igor Dodon de a discuta privind viitoarea majoritate parlamentara - refuzata de Platforma DA. Declaratiile facute de Alexandru Slusari - VIDEO

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie