29.09.2020
De ce Vladimir Voronin nu participa la alegerile prezidentiale. Declaratiile facute la In PROfunzime - VIDEO

Intrebat de ce nu participa la alegerile prezidentiale din noiembrie, Vladimir Voronin spune ca alegerile sunt neconstitutionale, dupa ce Curtea Constitutionala a modificat Constitutia, sustinand ca este o incalcare grava. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM:"N-am participat nici in 2016, pentru ca atunci patru persoane, in frunte cu Alexandru Tanase au modificat Constitutia in mod abuziv. Au trecut la alegerea directa a presedintelui, ceea ce este o incalcare grava a Constitutiei. Acest presedinte care a fost ales in 2016 si care va fi ales nu sunt constitutionali. Constitutia poate fi modificata doar de referendumul national si de 2/3  din alesii poporului in parlament. CC n-are dreptul sa modifice Constitutia. De aceea n-am participat la alegerile in 2016 si acum tot am hotarat sa nu participam".

Totodata, Voronin a mentionat ca in toti anii de independenta a Republicii Moldova, conform Consitutiei, au fost alesi doar 3 presedinti:"Este grav. Se vorbeste despre un stat democratic, despre lege, despre integrarea in UE. Dar cand trecem la concret, alegem presedintele neconstitutional".

De asemenea, ex-presedintele a subliniat ca este de faptul ca Igor Dodon n-a citit Constitutia:"Eu garantez. Nu vreau sa vorbesc despre el. Este o mizerie totala".

Articole din aceeasi categorie