29.01.2024
De ce Vladimir Filat, condamnat la 7 ani de inchisoare, nu a achitat niciun pejudiciu statului? Raspunsul sefului Procuraturii Anticoruptie

S-au intamplat foarte multe lucruri dubioase, iar procurorii anticoruptie au pornit cateva dosare penale pe aceste chestii, sunt declaratiile sefului Procuraturii Anticoruptie, Veronica Dragalin, intrebata de ce Vladimir Filat, condamnat la 7 ani de inchisoare, nu a achitat niciun pejudiciu statului. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „De ce Filat fiind condamnat nu a achita niciun prejudiciu? Statul nu a recuperat absolut nimic, de ce credeti ca s-a intamplat asta?”

Veronica DRAGALIN, SEFUL PA: „Acolo s-au intamplat foarte multe lucruri dubioase, noi avem si dosare penale pornite pe aceste chestii, despre modul in care au fost aplicate sechestrele prin proceduri civile, divort de sotie, lucruri complicate, anume puse la cale ca sa nu fie platiti acesti bani cu care el este dator statului. Noi investigam aceste aspecte.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „Cine sunt investigati acum? Procurorii care au instrumentat acest caz sau cine?”

Veronica DRAGALIN, SEFUL PA: „Nu, daca nu gresesc faptele investigate includ si actiunile executorului judecatoresc, daca nu ma gresesc. La moment nu va pot da mai multe detalii.”

Citeste si : Procurorii cer 7 ani de inchisoare pentru ex-prim ministrul Vlad Filat, in dosarul de spalare a banilor. Ce au mai cerut acuzatorii - VIDEO 

Potrivit Procuraturii Anticoruptie, Filat este invinuit ca ar fi incheiat un contract de asistenta in campania electorala pentru un partid politic la alegerile parlamentare din 2014, cu o companie de consultanta din Washington. Pentru serviciile contractate, fostul premier ar fi achitat peste 12 milioane 800 de mii de lei. Banii erau transferati de pe conturile unor companii gestionate de intermediari si ar fi fost obtinuti prin infractiuni de coruptie din Banca de Economii. Filat neaga acuzatiile.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie