21.12.2020
De ce Procuratura Generala nu a deschis niciun dosar penal privind cazurile de rapire a cetatenilor moldoveni de catre structurile din stanga Nistrului. Cum comenteaza Chiril Motpan

Deputatul Platformei DA, Chiril Motpan, a declarat in cadrul emisiunii InPROfunzime ca Procuratura Generala nu a deschis niciun dosar penal privind cazurile de rapire a cetatenilor moldoveni de catre KGB-ul transnistrean. Deputatul mentioneaza ca astfel de dosare, deschise anterior, ar fi fost deja inchise.

Chiril MOTPAN, DEPUTAT PLATFORMA DA: "Sa se intreprinda niste masuri privind cazurile de rapire, ar trebui ca Procuratura Generala sa porneasca un dosar penal pe acest caz. Pe 7 octombrie au fost rapiti 4 cetateni si pe 29 octombrie inca unul.

Reprezentantii structurilor separatiste continua sa isi faca membrele si deocamdata nu am auzit ca Procuratura sa fi pornit un dosar penal pe acest caz.”

Intrebat care ar fi motivul sa nu se intample acest lucru, deputatul spune ca:"Eu nu pot sa aduc acum probe, dar mai multe dosare penale au fost inchise. Si pe Krasnoselski a fost pornit un dosar penal, nu mai stiu care este astazi situatia, probabil ca a fost oprita si aceasta investigatie. Procuratura trebuie sa ne raspunda.

Asteptam niste reactii de la Procuratura vizavi de ceea ce se intampla la zona de securitate", declara Motpan.

In luna octombire, cinci persoane, cetateni ai Republicii Moldova au fost rapiti de catre KGB-ul transnistrean.

Articole din aceeasi categorie