30.01.2020
De ce Olesea Stamate si nu Grigore Cobzac, inaintata din partea PAS la alegerile parlamentare pe circumscriptia Hancesti. Declaratiile Maiei Sandu
Lidera PAS a vorbit, in cadrul emisiunii InPROfunzime, despre motivele pentru care partidul a ales-o pe Olesea Stamate in calitate de candidat la alegerile parlamentare pe circumscriptia Hancesti.

Fostul premier spune ca alegerea de a o inainta pe Olesea Stamate apartine nu doar ei, dar si partidului. Ea a precizat ca Stamate este potrivita, pentru ca este apartinica, stie ce inseamna o reforma a justitiei si poate sa intepe aceasta guvernare.

Mai mult, Sandu spune ca ea ar putea ajuta primariile.

Intrebata de ce nu participa ea la alegerile parlamentare pe circumscriptia Hancesti, fostul premier a raspuns in felul urmator: "Am decis ca pentru moment nu sunt cel mai bun candidat".

La intrebarea de ce Olesea Stamate si nu Grigore Cobzac, fostul premier a declarat: "Recunosc ca au fost ingreunate discutiile de un conflict intre presedintele Hancesti si Cobzac. A fost un motiv care ne-a determinat sa luam decizia sa fie un candidat national".

Anterior, lidera PAS a discutat cu Grigore Cobzac despre inaintarea candidaturii sale, insa acesta a refuzat propunerea: "El mi-a zis ca nu candideaza din motive personale".

In scurt timp, Maia Sandu a aflat ca Cobzac a declarat ca va candida: "Este o decizie in semn de protest, luata la suparare. Nu este serios. Regret".

Acum 2 zile, Vlad Turcanu a anuntat ca nu va mai participa la scrutin. Asta, pentru ca PUN il va sustine neconditionat pe Grigore Cobzac, membru PAS si candidat independent.

VEZI SI: PUN retrage candidatura lui Vlad Turcanu de pe circumscriptia nr. 38 Hancesti. Vor sustine un alt candidat

VEZI SI: PAS pune punct: "Organizatia Teritoriala Hancesti sustine candidatura Olesei Stamate!" Formatiunea anunta ca a colectat semnaturile necesare pentru inregistrarea candidatului in cursa electorala

Articole din aceeasi categorie