23.12.2020
De ce Guvernul Chicu si-a anuntat demisia astazi, cu o zi inainte de investirea noului presedinte. Deputat PSRM: "Guvernul nu putea pleca mai inainte"

Intrebat daca plecarea de la guvernare a lui Ion Chicu are o legatura cu investirea noului presedinte de maine, Grigore Novac sustine ca nu are nici o legatura cu acest eveniment si ca guvernul nu putea pleca mai inainte pentru ca era necesara votarea proiectelor de hotarare de sfarsit de an, votate ieri de executiv. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Grigore NOVAC, DEPUTAT PSRM: "Nu are absolut nicio legatura. Guvernul a plecat benevol, urmare a discutiilor care au avut loc intre prim-ministrul Chicu de comun cu seful statului Igor Dodon si Zinaida Greceanii. Nu a plecat sub presiune. Guvernul nu putea pleca mai inainte tinand cont de mai multi factori.

Noi suntem in plina iarna si la sfarsit de an. Toate acele proiecte de hotarare care in sedinta de guvern le-au adoptat ieri, ele erau mai mult decat necesare. Nu poti sa abandonezi asa tara, fara a nu avea o claritate ce poate fi mai departe.

Era arhinecesar acele proiecte de hotarare pentru a face claritate.

Astazi, inainte de sedinta Parlamentului in cadrul careia urma sa fie discutata motiunea de cenzura impotriva Guvernului Chicu, prim-ministrul a anuntat public ca isi da demisia. Acesta a prticipat inainte de sedinta la o intrunire cu Igor Dodon, dar si cu Zinaida Greceanii.

Articole din aceeasi categorie