13.02.2023
De ce Cristi Danilet, unul dintre cei mai cunoscuti judecatori din Romania, si-a dorit si a primit cetatenia moldoveneasca? Raspunsul acestuia, la emisiunea In Profunzime

Unul dintre cei mai cunoscuti judecatori din Romania, Cristi Danilet, a primit cetatenia moldoveneasca la sfarsitul anului trecut. Acesta spune ca si-a dorit acest lucru deoarece cariera sa in sistemul judiciar in Romania este pe final si se gandeste poate ar fi o buna oportunitate sa duca mai departe proiectele sale in Republica Moldova. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime. 

„La sfarsitul anului trecut, am obtinut cetatenia moldoveneasca prin decretul presedintelui Republicii Moldova. Asta, pentru ca sunt implicat in diverse proiecte care se desfasoara la Chisinau si in imprejurimi, iar toate au legatura cu justitia. Eu sunt la final de cariera in sistemul judiciar in Romania si m-am gandit, poate ar fi o buna oportunitate sa duc mai departe proiectele in Republica Moldova. Este o afinitate de mai multi ani acolo, am colegi, prieteni, in Republica Moldova. Cine stie, poate experienta mea va putea fi folosita si in mod oficial in Moldova”, a explicat judecatorul roman.

Cristi Danilet este unul dintre cei mai cunoscuti judecatori din tara vecina. Acesta a fost consilier al ministrului justitiei (2005-2007) si membru al Consiliului Superior al Magistraturii (2011-2016). 

A publicat peste 40 de articole de specialitate si 15 carti cu privire la justitie si anticoruptie. Este autor al unor articole de specialitate si de opinie cu privire la istoria recenta a sistemului de justitie si la reforma justitiei. A adoptat pozitii publice curajoase cu privire la independenta justitiei, impartialitatea magistatilor si integritatea judiciara.

Este primul judecator din Romania care si-a facut propriul blog, in 2007, unde dezbate din perspectiva juridica principalele evenimente sociale si politice din tara. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 07940050

Articole din aceeasi categorie