19.02.2024
De ce autoritatile nu au fost in stare sa gaseasca unde sa depoziteze motorina oferita gratuit de Romania inca anul trecut pentru agricultorii moldoveni. Ce a decis Guvernul

Premierul tarii, Dorin Recean, sustine ca autoritatile nu au gasit unde sa depoziteze motorina oferita gratuit de Romania pentru ca niciun agent economic nu era de acord sa ofere aceasta capacitate de pastrare, motivul fiind tipul de motorina. Dupa ce aceasta capacitate se utilizeaza, ea trebuie sa treaca printr-un proces tehnologic costisitor, explica Recean. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime.

Dorin RECEAN, PREMIER: „Moldova nu are capacitati de pastrare, si nu este vorba ca aduci o cana de motorina, avem patru mii de tone, asta este foarte mult. Initial era o idee ca sa o ducem in portul de la Giurgiulesti, insa producatorii au zis ca este prea departe sa mergem acolo si atunci pentru foarte lung timp, nimeni nu era de acord sa ofere aceasta capacitate de pastrare pentru ca este un anumit tip de motorina si respectiv dupa ce aceasta capacitate se utilizeaza, ea trebuie sa treaca printr-un proces tehnologic costisitor. Oamenii nu voiau sa ofere aceasta capacitate. 

In sfarsit Guvernul a reusit sa convinga un agent economic sa puna la dispozitie aceasta capacitate de pastrare, chiar si acum cateva zile am discutat cu premierul Ciolacu. In aceste zile urmeaza sa fie ajustata ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei si asta va declansa in cateva saptamani procesul de aducere a motorinei si distributiei ei”. 

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: Anterior, cand Romania a mai oferit motrina, unde a fost stocata?”

Dorin RECEAN, PREMIER:  Atunci era o altfel de situatie si atunci agentii economici au fost de acord sa ofere aceasta capacitate de pastrare.”

Citeste si : Motorina oferita gratuit de Romania anul trecut pentru agricultorii moldoveni nu a fost distribuita inca fermierilor. Motivul invocat de autoritati - VIDEO

Cele 4 mii de tone de combustibil ar urma sa ajunga la aproape 1500 de agricultori care au avut de suferit in urma secetei din 2022. Fermierii au acuzat in repetate randuri autoritatile ca tergiverseaza procesul de receptionare, iar din acest motiv unii nu isi pot programa lucrarile de primavara.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie