28.05.2021
Cum vor putea vota cetatenii din stanga Nistrului la parlamentarele din vara: "Tebuie sa avem conditii egale"

Accesul concurentilor electorali si al mass-mediei in Transnistria este esential pentru a avea alegeri transparente la vara. O spune seful misiunii Promo-Lex de monitorizare a alegerilor, care a vorbit in cadrule emisiunii In PROfunzime, impreuna cu expertul WatchDog, Valeriu Pasa, despre cum vor vota cetatenii din stanga Nistrului la parlamentare.

Nicolae Panfil si Valeriu Pasa au avut pareri impartite referitor la procedura de votare pentru cetatenii din stanga Nistrului. Expertul Watchdog, Valeriu Pasa sustine ca trebuie sa fie conditii egale atat pentru informare, cat si pentru candidati, altfel oamenii nu vor putea vota.

Valeriu PASA, EXPERT WATCHDOG: "Daca statul nu controleaza un teritoriu, nu faci acolo alegeri. Trebuie sa fie conditii egale de informare, conditii egale pentru candidati, altfel nu poti face alegeri. Daca nu le oferi conditii egale pentru toti cetatenii, atunci nu le permiti sa mearga la vot. Oricum exista o complicitate de oligarhi si politicieni care ii obliga pe acei cetateni sa vina la vot. De aceea nu avem o transparenta si egalitate."

Seful misiunii Promo-LEX de monitorizare a alegerilor a avut, insa, alta parere.

Nicolae PANFIL, SEF AL MISIUNII PROMO-LEX DE MONITORIZARE A ALEGERILOR:"Accesul concurentilor electorali si al mass-mediei in regiune este esential pentru a avea alegeri transparente. Cetatenii de acolo nu sunt informati bine si corect si de multe ori pot fi manipulati. Am o parere contradictorie. Nu poti interzice cetatenilor de a vota. Promo-LEX vine cu monitorizarea acestor lucruri."

Articole din aceeasi categorie