26.01.2021
Cum vede PAS situatia politica actuala si ce urmeaza sa se intample in viitorul apropiat

Sergiu Litvinenco spune ce este de asteptat ca unele partide politice sa semneze declaratia propusa de Partidul Actiune si Solidaritate, dar totusi sa voteze candidatura unui prim-ministru inaintat de Maia Sandu. Deputatul mentioneaza ca atunci poporul va vedea cine isi doreste cu adevarat alegeri parlamentare anticipate. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: ,,Ce poate face Maia Sandu in acest moment si ce va asteptati ca va face?"

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: ,,Nu stiu ce va face doamna presedinta, urmeaza sa se expuna ea cum vede lucrurile. Ceea ce este clar pentru mine este ca doamna Sandu nu va incalca constitutia, pe de alta parte sunt sigur ca doamna Sandu este sincera in ceea ce priveste dorinta ajungerii la alegeri parlamentare anticipate pentru ca acest lucru nu este o dolianta a noastra partinica, dar cumva este o chestiune care rezulta din dolianta cetatenilor. Se stie foarte bine ca acest parlament este problama acestei tari."

Despre faptul cine isi doreste anticipate si cine nu, Sergiu Litvinenco spune ca acest lucru il vom vedea in viitorul apropiat, atunci cand Maia Sandu va inainta pentru prima data candidatura unui prim-ministru.

"Prima data acest lucru se va vedea atunci cand vom avansa sau nu vom avansa cu acea declaratie, cu acel angajament. Noi am spus ca acest document nu neaparat are menirea sa produca efecte juridice, pentru ca el nici nu produce efecte juridice, dar scopul lui este ca acei politicieni care declara ca vor anticipate sa spuna transant si ulterior daca cumva incalca aceasta promisiune sa fie taxati de catre oameni. 

Sigur este teoretic ca ei sa voteze acea declaratie, dar ulterior sa voteze pentru un guvern. Vom vedea la inceput cine voteaza aceasta declaratie, dupa care vedem cine voteaza un potential cabinet de ministri, care va fi inaintat de un prim-minstru, desemnat de catre Maia Sandu", mentioneaza deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

Articole din aceeasi categorie