12.11.2020
Cum vede Maia Sandu o eventuala colaborare cu Guvernul Chicu in cazul in care va castiga al doilea tur de scrutin

Intrebata cum vede o eventuala colaborare cu institutiile statului in cazul in care va ajunge in functia de presedinte, Maia Sandu spune ca unele institutii sunt paralizate, fiind controlate de Igor Dodon, iar dupa rezultatele celui de-al doilea scrutin, institutiile statului vor fi obligate sa nu se lase folosite de acesta.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: "Vorbiti despre institutiile statului. Avem un SIS controlat in mare parte de catre seful statului, este si in subordinea lui, a parlamentului. Stim foarte bine ca asta a obtinut Igor Dodon intr-o alianta cu ACUM. Ce se intampla, pentru ca Pavel Voicu este la fel un ministru in Guvernul Chicu, un Guvern care nu vi se supune, nu asculta. Cum vedeti aceasta situatie?"

Maia SANDU, CANDIDATA PAS LA ALEGERILE PREZIDENTIALE: "In primul rand, toate aceste institutii trebuie sa respecte legea indiferent cine este presedintele tarii. Si da, noi stim ca sunt institutii care astazi sunt paralizate, ca sa nu spunem mai rau. Unele dintre ele chiar se lasa folosite in aceste abuzuri.

Am vazut o decizie a politiei pe ziarele tiparite ilegal sau nedeclarate de Dodon. Daca este adevarat ca politia nu a gasit nicio incalcare acolo, atunci ne vom clarifica ulterior pentru ca exista suficiente dovezi care demonstreaza ca PSRM sau Igor Dodon a incalcat aici legea."

Maia Sandu a declarat ca in momentul in care vor fi anuntate rezultatele alegerilor, institutiile statului vor fi obligate sa nu se lase folosite impotriva oponentului. 

"Igor Dodon se teme ca va pierde si de asta incearca sa mobilizeze oamenii. Acestea sunt actiuni ale unui om speriat, disperat, a unui om care are ce pierde", declara candidata PAS.

Articole din aceeasi categorie