28.08.2020
Cum si-a anuntat Renato Usatii candidatura la prezidentiale: a tinut un discurs in centrul orasului Balti, iar o multime de locuitori s-a imbulzit in fata scenei ca sa priveasca focurile de artificii - VIDEO

Renato Usatii a anuntat ca va candida la prezidentiale. Aseara, el a tinut un discurs in centrul orasului Balti, iar o multime de locuitori s-a imbulzit in fata scenei. Acum primar de Balti, Usatii spune ca merge in alegeri pentru a opri hotia. Manifestatia, care a numarat cu mult peste 50 de persoane, s-a incheiat cu focuri de artificii.

Renato USATII, PRIMAR DE BALTI:“Eu va anunt despre intentia mea de a participa in alegerile prezidentiale din Moldova.”

De ziua Independentei, Renato Usatii a anuntat ca declara razboi sitemului banditesc si corupt.

Renato USATII, PRIMAR DE BALTI:“In aceasta luna am primit zeci de mii de mesaje video, mesaje text si fotografii cu hashtag-ul “Renato Usatii – presedinte”. Va multumesc pentru incredere.”

Ca sa isi anunte intentia, primarul de Balti a organizat o conferinta de presa in centrul orasului si a vorbit in fata multimii, care in mod evident numara peste 50 de persoane, lucru interzis in perioada starii de urgenta in sanatate publica. Formatiunea “Partidul Nostru” sustine insa ca toti cei prezenti au pastrat distanta sociala si au purtat masti, desi in imagini se vede ca oamenii stateau unii langa altii. 

Renato USATII, PRIMAR DE BALTI:“Poporul Moldovei are nevoie de un presedinte, nu de un culioc botit.“

Evenimentul s-a incheiat cu focuri de artificii. Nu stim din ce bani s-a organizat totul, pentru ca Usatii nu raspunde la telefon, iar serviciul de presa ne-a directionat la el. Renato Usatii este acuzat de MAI-ul rusesc de participarea la spalarea a 500 de miliarde de ruble din Federatia Rusa, impreuna cu Plahotniuc si Platon. Usatii spune ca dosarul i-a fost fabricat la comanda. 

In Moldova, primarul de Balti este cercetat in dosarul de tentativa de omor al omului de afaceri Gherman Gorbuntov. El se declara nevinovat, in timp ce PCCOCS nu vrea sa spuna la ce etapa se afla cazul. Politicianul a vrut sa participe si la prezidentialele din 2016, dar candidatura sa nu a fost acceptata deoarece cu putin timp inainte de startul campaniei electorale a fost modificat Codul Electoral. 

Potrivit modificarilor de atunci, candidatii trebuiau sa aiba cel putin 40 de ani pentru a pretinde la fotoliul de presedinte, iar Usatii nu avea acea varsta. Prezidentialele vor avea loc pe 1 noiembrie. Pana in prezent, si-au anuntat intentia de a concura Maia Sandu, Andrei Nastase, Octavian Ticu si Dorin Chirtoaca.

Articole din aceeasi categorie