10.02.2023
Cum s-a ajuns la candidatura lui Dorin Recean? Radu Marian, la emisiunea In PROfunzime: "In urma unui proces de consultari"

Deputatul PAS, Radu Marian, anunta ca inaintarea candidaturii lui Dorin Recean la functia de premier a fost decisa in urma unui proces de consultari. Totodata, acesta a mentionat ca decizia a fost sustinuta de PAS, deoarece Recean are experienta vasta in gestionarea institutiilor, dar si este orientat spre schimbare. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Radu MARIAN, DEPUTAT PAS: "In urma unui proces de consultari, am hotart ca este momentul la inceput de an sa facem aceasta resetare. Dorin Recean are o experienta in gestionarea institutiilor publice. Este orientat spre schimbare...A fost ministru si a facut si acolo schimbari ambitioase."

Intrebat daca Recean este membru al partidului PAS, Radu Marian a mentionat ca:

Radu MARIAN, DEPUTAT PAS: "Nu sunt sigur, trebuie sa vad in baza de date, din cate cunosc este un membru al echipei noastre, pentru ca este consilier pe securitate la Presedintie si am lucrat in deaproape in ultima perioada."

Ulterior, deputatul PAS a precizat ca alte candidaturi nu au fost intrucat Recean detine calitatile necesare.

Radu MARIAN, DEPUTAT PAS: "Am discutat si am agreat candidatura lui Recean din considerentele anuntate mai devreme."

Totodata, Radu Marian a anuntat urmeaza sa aiba loc un proces de consultari in urma caruia se va decide cine va isi va pastra fotoliul de ministru in noul Guvern.

Radu MARIAN, DEPUTAT PAS: "In aceste zile avem discutii cu echipa guvernamentala, este un proces de consultari si in cateva zile, saptamana viitoare va fi totul clar. Nimeni nu se tine de fotolii din ministri actuali si indiferent de situatie toti sunt gata sa ramana in echipa, sa ajute tara, infigerent daca raman ministri sau nu."

Recent, Dorin Recean a fost desemnat candidat la functia de prim-ministru al Republicii Moldova de catre presedintele tarii, Maia Sandu. 

Acum cateva ore, premierul Natalia Gavrilita si-a anuntat demisia, in cadrul unei conferinte de presa.

In aceasta dimineata, mai multi ministri si deputati au fost surprinsi intrand in Presedintie. Acolo, ar fi avut loc o sedinta „secreta” cu mai multi membri din PAS. Dupa aceasta intalnire, de doar cateva minute, unii deputati au spus ca s-a discutat despre schimbari guvernamentale.

Vezi AICI intreaga emisiune In PROfunzime din data de 10 februarie.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie